28 mai 2015 | 11:49

Chinezii au prezentat primul smartwatch cu două ecrane

ACTUALITATE
Chinezii au prezentat primul smartwatch cu două ecrane

Cu ocazia unui eveniment organizat în Beijing, cei de la Lenovo au prezentat primul lor prototip interesant de smartwatch.

Chinezii acordă o importanță din ce în ce mai mare dispozitivelor mobile. Ieri vă vorbeam despre ceasul Huawei, dotat cu un ecran de 1,4 inci AMOLED la o rezoluție de 400×400 pixeli, un spațiu de stocare de 4GB, o memorie RAM de 512MB și un procesor Qualcomm la o frecvență de 1,2GHz. După Huawei, și Lenovo a anunțat un astfel de dispozitiv care pentru moment este doar în stadiul de prototip.

Magic View, așa cum este numit smartwatch-ul pentru moment, a fost introdus în cadrul evenimentului TechWorld Conference în Beijing și este primul care beneficiază de două display-uri. Compania a menționat că a recurs la această soluție pentru a rezolva una dintre principalele probleme ale smartwatch-urilor: dimensiunile mici ale imaginilor. Cel de-al doilea ecran se bazează pe reflexii optice pentru a prezenta o imagine de aproape 20 de ori mai mare odată ce display-ul este apropiat de ochiul clientului.

Din punct de vedere al design-ului, Magic View seamănă cu Moto 360, având aproximativ aceeași grosime, conform Android Central. La fel ca ceasul Motorola, Magic View nu are un display perfect rotund, partea de jos a acestuia nefiind capabilă de a afișa ceva. În schimb, aceasta ascunde diferiții senzori implementați de Lenovo. În afară de acestea, nu sunt disponibile alte informații în legătură cu specificațiile.