Chinezii ar putea aduce primul telefon cu carcasă din metal lichid

Chinezii ar putea aduce primul telefon cu carcasă din metal lichid

Cu un pic de noroc, Doogee F2015 ar putea fi primul telefon cu , acelaşi material folosit la pinul pentru scoaterea cartelelor la iPhone.

Liquid metal sau metal lichid este un material foarte andurant pe termen lung cu un grad ridicat de flexibilitate, aproape imun la zgârieturi. Din păcate nu este foarte ieftin şi, până de curând, nu se putea produce în cantităţi industriale. Un producător Chinez de gadgeturi s-ar putea însă să fi găsit reţeta perfectă pentru a-l folosi la realizarea unui nou smartphone.

După ce ne-a impresionat cu , dotat cu o baterie de 6000 mAh şi Doogee DG700 Pro, format din două display-uri Full HD de 5 inci, acelaşi producător vrea să ne atragă atenţia cu un alt dispozitiv de invidiat. Intitulat Doogee F2015, gadgetul ilustrat în imaginile alăturate se mândreşte cu carcasa din metal lichid. Această particularitatea ar trebui să-l fac mai rezistent la trânte, cât şi la zgârieturi sau ciobiri. În teorie, respectivul material special ar avea şi o abilitate deosebită de a absorbi vibraţiile în cazul unui contact cu suprafeţe tari.

În ceea ce priveşte restul specificaţiilor, acesta are o configuraţie mai mult decât decentă. Este construit în jurul unui panoul Full HD de 5,5 inci un pic curbat protejat cu un strat de Gorilla Glass 3. Partea de procesare este o combinaţie dintre un SoC octa core MediaTek MT-6753 pe 64 de biţi tactat la 1,5 GHz, un GPU Mali-T760, 3GB RAM şi o memorie internă de 16GB. Nu lipseşte din ecuaţie nici un slot microSD pentru extinderea spaţiului de stocare. Pe spate se găseşte o cameră de 13 megapixeli, iar pentru selfie-uri veţi putea profita de o cameră de 8 megapixeli. Autonomia este asigurată de un acumulator de 3000 mAh, iar sistemul de operare preinstalat este Android 5.1 Lollipop.

Pe lângă grosimea de doar 7,9 milimetri şi marginea ecranului de doar un milimetru, singurul lucru cu care se mai mândreşte ipoteticul smartphone este un senzor de amprentă.

doogee-f2015-liquid-metal

Citește și: