Chevrolet rezolvă cea mai mare problemă a telefoanelor folosite în mașină

Chevrolet va lansa modele noi ale mașinilor sale anul viitor, dar pe lângă îmbunătățirile de desing sau performanțe mai introduce o funcționalitate nouă pentru cei cu smartphone-uri.

Avem telefoane care pot fi controlate prin comenzi vocale, telefoane cu ecrane mari și camere foarte bune și mai avem telefoane care se încarcă wireless. O problemă a acestora din urmă, dar nu numai, este că se încălzesc foarte ușor. Asta se întâmplă în condiții obișnuite de folosire, dar în mașină situația poate deveni și mai gravă.

Chevrolet vrea să aducă un plus de confort șoferului și un plus de eficiență mașinii și introduce „aerul condiționat” pentru telefon. În cazul în care ești acel tip de șofer care folosește telefonul pentru a se ghida în trafic, prin aplicații precum Google Maps sau Waze, acesta se va încălzi foarte tare. Aici vine Active Phone Cooling de la Chevrolet care îi reduce temperatura.

Chevrolet va introduce Active Phone Cooling pe patru dintre modelele lansate în 2016. Acestea sunt Impala, Malibu, Cruze și Volt. Această funcționalitate va fi activată doar când utilizezi sistemul de climatizare din mașină. Deocamdată, Chevrolet reușește să fie primul producător auto care oferă așa ceva. După cum se vede și din imaginile incluse în galeria foto de mai sus, sistemul este destul de simplu, direcționând un flux de aer rece pe lângă telefon.

După cum spune Chevrolet, pe site-ul oficial, inovația nu înseamnă neapărat să inventezi roata, ci să oferi o soluție elegantă la o problemă a omului. Se poate spune că este o soluție, dar nu este nicidecum o inovație.

Răzvan Băltărețu
11:10 03.07.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video