Noul standard pentru încărcarea wireless îi triplează puterea

Noul standard pentru încărcarea wireless îi triplează puterea
Răzvan Băltărețu
Răzvan Băltărețu
12:30 25.06.2015

Încărcarea wireless e tare utilă, dar este și extrem de lentă, iar asta n-o face de dorit. Totuși, asta se va schimba în viitoarele telefoane mulțumită unui standard nou.

Samsung este una dintre companiile care promovează cel mai mult încărcare wireless. A ajuns chiar și la un acord cu Ikea, anunțat înainte de MWC 2015, pentru a lansa pe piață piese de mobilier compatibile cu telefoanele sale. Asta n-a schimbat însă viteza destul de redusă cu care poți încărca wireless un telefon. Totuși, Wireless Power Consortium a anunțat noul standard Qi pentru această tehnologie.

Odată cu noul standard, timpul de încărcare se va reduce foarte mult. În prezent, standardul Qi are o rată pentru încărcare de 5 wați, dar aceasta se va tripla. Indiferent de aceste valori, ar trebui să știi că actualul standard pentru rapiditate este fast charge, care reușește să încarce un telefon la aproximativ 50% sau peste în doar 30 de minute. Cu noul standard Wireless Power Consortium s-ar putea ca încărcarea wireless să fie mai dezirabilă și mai răspândită printre producători, conform PocketLint.

Cum își promovează Samsung încărcarea wireless

Până la viitorul acesta luminos al încărcării wireless, ai la dispoziție mai multe telefoane capabile să se încarce foarte repede prin diverse tehnologii implementate de producători. În 2012, debuta pe piață QuickCharge 1.0, invenția celor de la Qualcomm, care reduce perioada de reîncărcare cu aproximativ 40%. Ulterior, Qualcomm a îmbunătățit tehnologia QuickCharge 1.0, lansând varianta 2.0 care era disponibilă tuturor dispozitivelor dotate cu procesorul Snapdragon 800.

Totuși, producătorii au realizat că ar putea economisi bani furnizând încărcătoare mai puțin performante. Însă succesul de care s-a bucurat QuickCharge i-a determinat și pe alți producători să se implice în acest sector. Primii care au reușit să atragă atenția au fost cei de la Oppo, prin încărcătoarele VOOC livrate odată cu modelele Find 7. Folosindu-se de mici modificări ale conectorului USB și ale bateriei, telefoanele Find 7 se încărcau în mai puțin de o oră și jumătate, mult mai rapid decât orice alt terminal la acea vreme. Lista completă a acestor modele este aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI