CES 2015 – Trei foşti ingineri Google au creat o clonă de Microsoft Surface Pro

CES 2015 - Trei foşti ingineri Google au creat o clonă de Microsoft Surface Pro

Inspirată într-un mod destul de agresiv de tableta a celor de la Microsoft, creaţia de mai jos rulează Android şi a fost creată de Jide Technology.

După ce au lucrat la Google Maps şi la motorul de căutare al gigantului din Mountain View, trei foşti ingineri Google: Jeremy Zhou, David Ko şi Ben Luk şi-au creat propria companie IT. Aceasta poartă numele de Jide Technology şi, cu toate că nu are o vechime foarte mare pe piaţă, deja a anunţat primul său produs. Este vorba de o tabletă.

Ilustrată în imaginile alăturate, noua creaţie este foarte similară la capitolul design şi funcţionalitate cu Surface Pro. După spusele creatorilor, acesta a fost lansată deoarece ei nu suportă minusurile tabletelor şi laptopurilor aflate pe piaţă la ora actuală şi au vrut să facă ceva în legătură cu asta. Tableta are un display Full HD de 11,6 inci şi rulează o versiune modificată de Android cu numele de Remix OS. Aceasta este o interfaţă complet nouă ce combină într-un mod destul de creativ elemente din Windows 8.1 cu Lollipop. Include din start mai multe aplicaţii utile de care aţi avea nevoie, oferă acces la Google Play şi suportă afişarea simultană a mai multor ferestre.

Partea de procesare este o combinaţie bine pusă la punct între un SoC NVIDIA Tegra de ultimă generaţie şi 2GB RAM. Pentru încărcare foloseşte un port propriu cu patru pini. Dacă cei de la Jide Technology nu vor avea parte de un proces cu Microsoft, tableta Remix ar urma să se lanseze în SUA în lunile următoare la un preţ de start de 349 de dolari pentru versiunea de bază cu conectivitate WiFi şi o memorie internă de 16GB.

Jide Technology Remix OS clona surface pro 1

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: