CES 2015 – HP reinventează PC-urile cu Windows prin Pavilion Mini şi Stream Mini

CES 2015 - HP reinventează PC-urile cu Windows prin Pavilion Mini şi Stream Mini

Într-o perioadă în care vânzările de PC-uri se duc în jos cu o viteză ameţitoare, cei de la au anunţat la CES 2015 două mini PC-uri: Pavilion Mini şi Stream Mini.

hp-pavilion-mini-1

Pe lângă un amalgam de tablete şi smartphone-uri, la CES 2015 suntem asaltaţi şi de PC-uri clasice în haine noi. Două dintre acestea au fost realizate de Hewlett Packard şi poartă numele de HP Pavilion Mini şi Mini. Ambele rulează Windows 8.1 şi sunt perfecte pentru un loc în sufragerie lângă televizor sau pe un birou aglomerat.

Dacă nu era evident după designul ultra compact, acestea nu sunt sisteme de gaming, deşi ar trebui să facă faţă fără probleme la redarea de conţinut multimedia indiferent de rezoluţie. Pavilion Mini este disponibil pentru achiziţie, în funcţie de buget, cu un procesor Intel Celeron sau chiar şi un Intel Core. Are aproximativ cinci centimetri grosime şi se încadrează în 730 de grame. Implicit vine cu un hard disk de 500 GB care funcționează la 7200 RPM şi 4GB RAM. Conectivitatea include două porturi USB 3.0, Gigabit Ethernet, o ieşire audio, un DisplayPort şi un HDMI.

Foarte similar estetic, HP Stream Mini este semnificativ mai ieftin decât modelul Pavilion. În acest caz, hard disk-ul spaţios este înlocuit cu un SSD de 32GB. Procesorul este un Intel Celeron, iar memoria RAM este egală cu 2GB. Ambele sisteme vor fi disponibile începând cu mijlocul acestei luni la un preţ de 180 de dolari pentru Stream Mini şi 320 de dolari pentru Pavilion Mini.