CES 2015 – Gigabyte P37X este cel mai uşor laptop de gaming

CES 2015 - Gigabyte P37X este cel mai uşor laptop de gaming

În lupta pentru superlative absolute, cei de la Gigabyte au anunţat oficial din lume de 17 inci cu numele de Gigabyte P37X.

Având în vedere numărul lansărilor de sisteme portabile de la CES de anul acesta, este evident că notebook-urile au revenit la modă, mai ales că avem parte atât de lansări de sisteme de gaming, cât şi de ultrabook-uri, pentru a acoperi toată aria de interese.

De această dată vorbim de cel mai uşor laptop de gaming din lume a cărui diagonală este de 17,3 inci. Acesta va fi produs de , iar partea de gaming va fi asigurată de un GeForce GTX 980M, cel mai rapid procesor grafic din lume pentru sisteme portabile la ora actuală. Are o grosime de doar 22,5 milimetri în cel mai gros punct al său, iar display-ul este Full HD. Special creat pentru cei mai pretenţioşi dintre noi, la interior, sistemul mai are, în funcţie de bugetul vostru, cele mai noi procesoare Intel Broadwel de la Intel.

În rest, pe lângă o placă video cu 8GB de memorie dedicată, în funcţie de buget, acelaşi P37X poate fi achiziţionat cu o pereche de SSD-uri mSATA cu o capacitate de 512GB fiecare, plus două hard disk-uri clasice de 2,5 inci de câte 2TB. Pe marginea sa se va găsi şi un slot de tip HotSwap pentru ca, în funcţie de nevoie, să puteţi rapid să îndepărtaţi sau să înlocuiţi un hard disk, fără a opri sistemul. O tehnologie proprie intitulată Supra-cool va fi responsabilă de răcirea sistemului.

Dacă vă jucaţi multe MMO-uri sau RPG-uri veţi aprecia cu siguranţă prezenţa sistemului Marco Hub menit să faciliteze execuţia de macro-uri complicate, formate din mai multe taste, în jocuri. Sistemul de sonorizare puternic, amplificat de un subwoofer pe suprafaţa sa interioară, este certificat Dolby Digital Plus Home Theater. Vă puteţi mândri cu un Gigabyte P37x începând cu luna februarie a acestui an de la un preţ de 2.100, până la 2.300 de dolari.

Pentru un grad sporit de portabilitate şi o performanţă un pic mai slabă, producătorul taiwanez, în acelaşi context, a anunţat oficial şi alte doua sisteme de gaming cu numele de P35X şi P34W. Convenţia numelor include şi o referinţă la faptul că primul are o diagonală de 15 inci, în timp ce al doilea coboară până la 14 inci.