Cercetătorii vor să creeze telefonul care măsoară pulsul din buzunar

Cercetătorii vor să creeze telefonul care măsoară pulsul din buzunar

Un proiect al celor de la MIT denumit Biophone ar putea duce la crearea unui telefon care măsoară pulsul chiar și din buzunar.

În prezent, multe dintre dispozitivele mobile disponibile pe piață au capacitatea de a măsura pulsul unui utilizator. În cazul telefoanelor mobile, de exemplu, utilizatorii sunt nevoiți să plaseze degetul pe senzorul special. Cei de la MIT vor să ușureze și mai mult procesul, prin crearea unui telefon capabil de a măsura pulsul chiar și atunci când stă în buzunar.

Pentru a face acest lucru, dispozitivul se va folosi atât de accelerometru, cât și de giroscop, pentru a detecta cele mai mici vibrații și mișcări ale corpului, cauzate de bătăi ale inimii și de respirație. Astfel, a fost creat o aplicație pe care cercetătorii au instalat-o pe un Samsung Galaxy S4.

Doisprezece persoane au efectuat exerciții fizice în timp de aveau telefoanele în buzunar, însă, după cum scriu cei de la Engadget, rezultatele nu au fost foarte bune. Cei care au luat parte la experiment purtau și dispozitive speciale pentru fitness, existând diferențe între datele afișate de acestea și cele afișate de telefoane. În ceea ce privește pulsul, diferența a fost de o bătaie pe minut.

Liderul echipei responsabile de Biophone a declarat că vor mai fi efectuate multe alte teste, sistemul nefiind încă pregătit pentru a înlocui dispozitivele pentru fitness. Din câte se pare, cu cât telefonul este mai departe de corp, cu atât rezultatele aplicației sunt mai inexacte.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI