Cele mai puternice laptopuri vor avea procesoare de server Xeon

Cele mai puternice laptopuri vor avea procesoare de server Xeon

Cei de la Intel au confirmat oficial că cele mai puternice procesoare ale lor, Intel Xeon vor sosi pe laptopuri.

Destinate iniţial serverelor şi staţiilor de lucru profesionale, procesoarele Intel Xeon au jucat în altă ligă încă de la prima generaţie. Acestea au fost considerate nişte creaţii exclusiviste, capabile de o performanţă cu mult peste procesoarele standard de desktop. Întâmplarea face că cei de la Intel au decis să producă primul procesor Intel Xeon pentru laptopuri.

Luând în calcul faptul că singurul segment de desktop-uri care continuă să crească în fiecare an la capitolul vânzări este cel al staţiilor de lucru profesionale, Intel a anunţat procesorul E3-1500M v5. Acesta din urmă este menit pentru cele mai performante laptopuri destinate celor mai pretenţioşi utilizatori care lucrează cu volume de date gigantice sau se ocupă de randări 3D în deplasare.

Deşi primele sisteme portabile construite în jurul unui Intel Xeon E3-1500M V5 vor fi destul de subţirele şi uşor de luat în deplasări, vor avea aceleaşi abilităţi precum procesoarele Xeon pentru desktop-uri.  Vor suporta memorii ECC cu error correcting code, vor permite mangementul de la distanţă la nivel hardware şi vor integra noul port Thunderbolt 3. Ca urmare, dintr-un singur port fizic, veţi putea trimite conţinut video pe două monitoare 4K, veţi putea interacţiona cu noile dispozitive USB Type-C şi veţi putea transfera fişiere la o viteză foarte mare.

Momentan nu se cunosct toate detaliile referitoare la abilităţile noilor procesoare şi nici nu au fost publicate primele teste de performanţă. Trecând însă peste acest aspect, dacă sunteţi dornici de achiziţia unui sistem portabil cu care să fie mai performant decât orice alt laptop existent pe piaţă în acest moment, o veţi putea face începând cu această toamnă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: