Porția de râs pentru cinefili: cele mai bune filme de comedie din 2015

Porția de râs pentru cinefili: cele mai bune filme de comedie din 2015

Poate că nu ai tot timpul dispoziția necesară pentru un film complex, dramatic, care să te facă să traversezi o mulțime de emoții contradictorii. Așadar, pentru serile alea în care vrei să râzi și să mănânci popcorn sau nachos, noi am pregătit o listă cu cele mai bune filme de comedie din 2015.

Anul acesta a fost unul prolific pentru cinematografie. Dacă, în mod normal, e destul de dificil să selectezi comedii bune, acum am avut o listă destul de amplă. Prin urmare, aceasta e lista Playtech a celor mai bune filme de comedie din 2015.

Cele mai bune filme de comedie din 2015 – American Ultra

Fără îndoială, unul dintre cele mai reușite, pe care l-am văzut chiar recent, este American Ultra, o comedie de acţiune concentrată pe povestea lui Mike (Jesse Eisenberg), un tip aparent ghinionist şi nemotivat, a cărui viaţă banală cu Phoebe (Kristen Stewart), iubita sa cu care locuieşte, este întoarsă pe dos pe neaşteptate. La fel ca în viața reală de semi-adult.

Fără să ştie acest lucru, Mike este de fapt un agent CIA letal, extrem de bine antrenat, aflat „în aşteptare”. Pentru că, ce e drept, nu e nimic ieșit din comun în a fi un super-agent secret fără să ai nici cea mai vagă idee despre asta. Ar putea fi povestea oricăruia dintre noi. Într-o fracţiune de secundă, când trecutul său secret se întoarce să-l bântuie, Mike este aruncat în mijlocul unei operaţiuni guvernamentale mortale şi este forţat să-şi scoată la iveală eroul de acţiune interior, pentru a supravieţui. Un review complet poți citi aici.

Cele mai bune filme de comedie din 2015 – Ant-Man

Nu avem parte de drama lui Spider Man, nici de criza de vârstă mijlocie a lui Iron Man. Nu avem parte de îndoielile filosofice ale lui Hulk și nici de simțul dramatic exagerat al lui Captain America. Scott Lang este un tip obișnuit, care a avut o slujbă bună, o familie iubitoare și care a făcut o alegere greșită care l-a trimis în închisoare. Personajul lui Rudd nu se poartă ca și cum întâmplările care l-au marcat pe el ar trebui să ne sensibilizeze până la lacrimi ci, din contră, privește totul cu optimism și cu simțul umorului. Filmul este presărat de numeroase scene de acțiune, dar nu ne face să stăm pe marginea scaunului din cauza tensiunii, pentru că nu încearcă asta, nu pentru că nu ar fi putut. Peyton Reed a regizat filmul în conformitate cu trăirile personajului și a făcut un ”feel good movie” de toată frumusețea. Ant-Man nu este un blockbuster și nici nu ar trebui să fie, pentru că franciza Marvel este plină de astfel de filme. Este unul dintre cele mai bune filme de comedie de anul acesta, iar un review complet poți citi aici.

 

Cele mai bune filme de comedie din 2015 – Mortdecai

Având de jonglat cu mafioţi ruşi, agenţi Mi5 ai serviciilor secrete britanice, soţia sa cu picioare incredibil de lungi şi un terorist internaţional, simpaticul negustor de artă Charlie Mortdecai (Johmmy Depp) trebuie să găsească rapid o metodă pentru a face rost de bani.

Plecând de la un zvon şi înarmat doar cu farmecul său, Mortdecai porneşte într-o cursă în jurul lumii pentru găsirea unei picturi furate, despre care se spune că ar conţine codul unei case de valori ticsită cu aur ascuns de nazişti. E o comedie atipică, iar dacă asta nu te convinge, faptul că joacă personajul principal e interpretat de preferatul lui Tim Burton ar trebui să fie suficient.

 

Cele mai bune filme de comedie din 2015 – Minions

ovestea expusă în filmul de animaţie produs de Universal Pictures and Illumination Entertainment începe în zorii civilizaţiei Minionice, când acestea încă erau simple organisme galbene unicelulare. Minionii au evoluat mult de-a lungul veacurilor, slujind mereu cei mai josnici dintre stăpâni, doar pentru a rămâne de fiecare dată abandonaţi. Căzuți în depresie, minionul Kevin şi prietenii săi, Stuart şi Bob, decid să se aventureze în lume pentru a-şi găsi un nou conducător malefic pe care să-l slujească. După îndelungi căutări prin lumea anilor 60, trio-ul descoperă candidatul perfect – Scarlet Overkill, prima femeie super-răufăcător.

 

Cele mai bune filme de comedie din 2015 – The Wedding Ringer

Doug Harris, un tip simpatic dar cam inadaptat social şi cu foarte puţini prieteni, este pe cale să facă pasul cel mare, căsătorindu-se cu iubita lui. Cu două săptămâni rămase până la nuntă, Doug are o problemă: încă nu are un cavaler de onoare. Încercând să salveze situaţia şi onoarea, acesta apelează la serviciile lui Jimmy, directorul Best Man Inc., o companie specializată în furnizarea de falşi-prieteni numai buni pentru situaţii cum este cea în care se află Doug.

Cele mai bune filme de comedie din 2015 – The Interview

Pentru prezentatorul TV James Franco şi producătorul Seth Rogen a apărut din neant oportunitatea unui interviu istoric cu dictatorul nord-coreean Kim Jong-un. Lucrurile se schimbă însă în momentul în care CIA profită de situaţie şi îi recrutează pe cei doi cu scopul de a-l asasina pe Kim Jong-un. Fără să aibă nici cea mai mică idee ce presupune munca unor spioni, cei doi se implică fără voia lor într-o misiune periculoasă şi amuzantă.

 

Cele mai bune filme de comedie din 2015 – Ted 2

Pentru fanii adorabilului ursuleț Ted, care se deosebește de ursuleții normali tocmai pentru că e departe de a fi adorabil, Ted 2 nu e un film de ratat. De data asta, se întoarce cu noi probleme, de oameni mari, evident. Ted și-a găsit jumătatea, cu care vrea să-și întemeieze o familie. Toate bune și frumoase, cu excepția faptului că Ted e… doar un ursuleț. Va schimba el America și legile ei? Totul e posibil, căci vorbim despre Ted.

Cele mai bune filme de comedie din 2015 – Inside Out

De la minţile sclipitoare care au stat în spatele super animaţiilor „Up”, „Monsters Inc.”, „Toy Story” şi „WALL.E”, vine pe marile ecrane un proiect extraordinar despre emoţiile ascunse în minte. „Inside Out / Întors pe Dos” este un produs Disney Pixar, fiind unul dintre cele mai bune filme de animaţii de la „Up” încoace.

Cele mai bune filme de comedie din 2015 – The Intern

În „The Intern”, De Niro este Ben Whittaker, un văduv de 70 de ani care descoperă că pensionarea nu e chiar tot ce se spune că ar fi. Profitând de ocazia de a reveni în joc, el devine un intern la un site de modă , fondat de Jules Ostin (Anne Hathaway). Gândind ca nu este nicio posibilitate ca un bătrân ca Ben va fi capabil să adauge valori companiei, Jules îl subestimează dându-i sarcini casnice și dorind să-l transfere la un alt departament. Dar pe măsură ce trece timpul, ea se găseşte în situaţia să-l descopere mai bine pe Ben, acceptându-l bucuroasă în viaţa sa ca şi prieten, mentor şi ca figura paternă. Pe măsură ce Jules se chinuie să menţină ordinea în compania şi relaţia sa care se destramă din cauza sarcinilor de muncă, ea se revanşează faţă de Ben pentru lecţiile de viaţă preţioase şi pentru ajutorul acestuia de a trece peste momentele grele.

 

Cele mai bune comedii din 2015 – Home

O altă animație de un umor fantastic este Home. Un grup de extratereştri caută refugiu pentru a scăpa de duşmanii lor, ascunzându-se pe Pământ. Când Pământul este cucerit de extrem de încrezătorii Boov, o rasă extraterestră în căutarea unui nou loc pe care să-l considere cămin, toţi oamenii sunt mutaţi dintr-odată, în timp ce toată rasa Boov este ocupată cu reorganizarea planetei. Dar când o fată plină de resurse, Tip, reuşeşte să evite capturarea, ea se trezeşte complicea accidentală a unui Boov alungat, pe nume Oh. Cei doi fugari realizează că sunt mult mai mult în joc decât relaţiile intergalactice şi pornesc încălătoria vieţii lor.

Citește și: