Cel mai ușor ultrabook din lume, lansat de LG

Cel mai ușor ultrabook din lume, lansat de LG

Pentru că produsele acompaniate de superlative absolute se vând mai bine, a anunţat cel mai uşor ultrabook din toate timpurile.

Deşi cei de la LG s-ar putea să nu fie primii care vă vin în minte atunci când vorbiţi de , cea mai recentă lansare a lor ar putea reprezenta o excepţie de la regulă.

Ilustrat mai sus este un ultrabook pe care sud coreenii îl înfăţişează ca fiind cel mai uşor Ultra PC. Are o diagonală de 14 inci şi se ascunde în spatele numelui de cod nesugestiv – 14Z950. Faţă de produsele concurente cu o diagonală identică de la alţi producători, acesta ar trebui să fie extrem de uşor şi de subţire. Ideea din spatele acestui design ultra compact se pare că a fost amplificarea până la extrem a gradului de portabilitate oferit.

În ceea ce priveşte configuraţia hardware, micuţul de mai sus este construit în jurul unui panou IPS Full HD de 14 inci. Ca şi greutate, se încadrează în mai puţin de un kilogram, doar 980 de grame. Pentru comparaţie, gândiţi-vă că un MacBook Air de 13 inci, cu toate că nu este greu, are 1,35 Kilograme. Deţinătorul actual al recordului de greutate are totuşi câteva trăsături în comun cu un sistem portabil de la Apple, pornind de la designul ascuţit spre marginea din faţă şi continuând cu finisajele metalice şi sigla LG iluminată pe capac. În cel mai gros punct al său atinge valoarea de 13,4 milimetri. În acest caz particular, autonomia specificată de producător este de 10,5 ore, iar principalul responsabil de această performanţă este un procesor Intel Core de generaţia a cincea. Sonorizarea va fi asigurată de cei de la Wolfson.

Nu avem încă un preţ şi o dată exact de lansare pentru 14Z950, dar ar trebui să fie disponibil în Coreea de Sud în următoarele săptămâni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: