Cel mai rapid tren din lume va fi testat în curând: de ce viteze va fi capabil Hyperloop

Cel mai rapid tren din lume va fi testat în curând: de ce viteze va fi capabil Hyperloop

Space X, companie fondată de Elon Musk, va testa în viitorul apropiat cunoscutul tren Hyperloop, capabil de viteze incredibile.

Hyperloop este unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale lui Elon Musk. O calitate a Hyperloop care a cucerit oamenii a fost că poate ajunge de la Los Angeles la San Francisco în jumătate de oră ceea ce ar însemna că viteza de deplasare ar fi de maximum 1.200 de kilometri pe oră. Mai mult, Musk a spus în 2013 că n-ar avea nevoie decât de 6 miliarde de dolari ca să creeze primele circuite. De asemenea, energia ar veni de la Soare și vorbim de un sistem similar trenului Maglev care folosește principiul de respingere dintre doi magneți

Acum, la câteva luni după primul anunț oficial, cei de la Space X au furnizat mai multe informații în legătură cu întrecerea pe care o vor organiza. Aceasta va fi deschisă studenților și inginerilor, fiecare participant urmând a furniza un design pentru o posibilă capsulă. Aceasta din urmă ar putea fi folosită în timpul testelor efectuate de Space X pentru a demonstra fezabilitatea întregului proiect.

Cu toate acestea, Space X nu are de gând să construiască o variantă comercială de Hyperloop. Conform celor de la Motherboard, există deja două companii care se ocupă de acest lucru și care vor deschide, din câte se pare, un tunel pentru teste lung de aproximativ 8 kilometri. Henri Coandă, poate cel mai renumit inginer din România, a gândit și testat un sistem similar Hyperloop încă din secolul trecut. El a spus că folosind invenția sa, oamenii ar fi putut călători între București și Ploiești în maximum 8 minute cu o viteză de circa 500 de kilometri pe oră. Puteți citi mai multe informații în legătură cu acest subiect aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: