Cel mai rapid SSD pentru acasă are o viteză absurdă

Cel mai rapid SSD pentru acasă are o viteză absurdă
07:08 23.09.2015

Fanii SSD-urilor de mare viteză se pot orienta în viitorul apropiat către noul model de la Samsung destinat sistemelor ultraportabile.

Într-o competiţie care tocmai s-ar putea să fi atins cote absurde, cei de la Samsung au devenit lideri de piaţă. Prin lansarea noii serii de SSD-uri 950 Pro, rata de transfer de date pe care o puteţi avea într-un computer obişnuit a depăşit cu mult 1GB/s.  Această nouă creaţie este prima implementare a tehnologiei Vertical NAND sau V-NAND într-un format M.2 PCI Express pentru utilizatori casnici. Această particularitatea se reflectă în preţuri decente, 350 de dolari pentru 512GB şi viteze senzaţionale. Veţi putea citi date cu o viteză de 2,5GB/s şi veţi putea scrie cu 1,5GB/s pe el.

Ca să înţelegeţi mai bine saltul de performanţă, este suficient să-l comparaţi cu fostul lider al companiei, SM951, care era mult mai scump şi semnificativ mai lent. De pe acel model puteaţi citi cu ,,doar” 2.15GB/s. Pentru că particularităţile de performanţă nu erau suficiente la capitolul inovaţii, noul SSD 950 Pro are şi un consum infim de energie şi o durată de viaţă mult mai mare în comparaţie cu alte modele disponibile la ora actuală pe piaţă, datorită utilizării noii interfeţe NVMe (Non-Volatile Memory Express). Ca urmare, Samsung vă asigură că veţi putea scrie până la 400TB de date pe modelul de 512GB fără nici un fel de emoţii. Modulele de memorie efectivă sunt dispuse în 32 de straturi, conform standardului celei de a doua generaţii a standardului Samsung.

Urmaşul lui Samsung 850 Pro, noul 950 Pro este de patru ori mai rapid la citire decât vechiul model şi de trei ori mai rapid la scriere. Dacă nu era evident din specificaţii, Samsung vede acest produs ca fiind folosit în sisteme high-end de către utilizatori pretenţioşi care au nevoie de cele mai rapide medii de stocare. Ca bonus, suportă vibraţii în valoare de 20G şi şoc în valoare de 1500G pe o durată de 0,5 secunde fără nici un fel de consecinţe. Disponibile începând cu luna viitoare, acestea costă 200 de dolari pentru 256GB sau 350 de dolari pentru 512GB.

loading...