Chinezii de la Gionee vor să ai încredere în ei și să plătești folosind noul lor telefon

Dacă nu credeai că sunt suficient soluții de plată cu telefonul, cum ar fi Android Pay sau Apple Pay, chinezii de la Gionee vor să concureze pe această piață și pregătesc un serviciu pentru viitorul telefon.

Google Wallet a fost dat uitării, odată cu lansarea Android Pay, dar denumirea este dusă mai departe de Gionee, care pregătește un serviciu similar de plată cu telefonul. Pe piață, în acest moment, există Android Pay, Apple Pay și Samsung Pay, fără că vreo soluție să se fi impus drept câștigătoare. Pe lângă acestea furnizate de marile companii există servicii naționale sau internaționale care fac același lucru, folosind o aplicație.

Gionee E8 urmează să fie lansat pe 10 iunie, va folosi Android Lollipop cu interfața Amigo 3.0, iar Gionee Wallet este marea noutate, pe lângă camera de 23 de megapixeli care ar face poze la 100 de megapixeli. Gionee Wallet va folosi sistemul de gamificare, care presupune că primești bonusuri de fiecare dată când plătești cu aplicația, și securizarea ar urma să se facă printr-un scanner de amprentă. Dacă serviciul va fi lansat, așa cum informează GSMArena, atunci Gionee devine prima companie chineză care să mizeze mai mult pe telefoane cu astfel de funcționalități.

Portofelul electronic de la Gionee

Gionee Elife E8 va fi construit în jurul unui display AMOLED cu o rezoluţie QuadHD de 6 inci și ar trebui să aibă o cantitate de memorie RAM de 3GB, în timp procesorul s-ar putea să fie un octa core de la MediaTek, adică modelul MT6795. Spațiul intern de stocare va fi de 32GB, iar autonomia va fi asigurată de un acumulator de 3.250 mAh. Camera, dacă ajunge la 23MP, va fi una dintre cele bogate în pixeli, dar rămâne de văzut dacă va fi și calitatea la fel de bună.

Pe lângă opțiunile de plată cu telefonul disponibile de la marile companii, în China și WeChat oferă așa ceva. Mai mult, s-ar putea ca Gionee Wallet să fie o soluție limitată la piața asiatică și să n-ajungă în Europa sau SUA. De asemenea, compania ar putea pregăti trecerea spre Android Pay, serviciu inclus în Android M.

 

10:31 03.06.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video