Cea mai ieftină versiune de Tesla Model X costă 80.000 de dolari

Cea mai ieftină versiune de Tesla Model X costă 80.000 de dolari

Mașinile electrice Tesla sunt cunoscute ca fiind unele din cele mai scumpe mașini din afara segmentului de lux. Pentru a atrage și clienții cu ceva mai puțini bani în buzunar, Tesla a introdus unul din cele mai ”ieftine” modele din catalogul său de automobile: Tesla Model X 70D.

Datorită motorului electric avansat de care dispune, a aparatelor de bord high-tech, și a nivelului ridicat de autonomie, mașinile Tesla sunt considerate adevărate bijuterii tehnologice, fără a avea pretențiile unui Mercedes sau al unui BMW.

În acest sens, noul model de autovehicul de la Tesla, Model X 70D, este acum valabil pentru clienții interesați, pentru nu mai puțin de 80.000 de dolari. Model X, asemenea lui Model S, vine în trei versiuni: Tesla Model X AWD – 90D, Tesla Model X AWD – P90D și noul Tesla Model X AWD – 70D. Cel din urmă este, evident, cel mai ieftin, și are cea mai mică autonomie dintre toate versiunile de Model X, și aunume 354 de kilometri.

La prețul de 80 de mii de dolari, cumpărătorii se vor bucura de o baterie de 70kw/h, care este cea mai mică dintre toate bateriile de pe versiunile de Tesla Model X. Totuși, mașina va reuși să prindă o viteză maximă de 225 km/h, și va prinde suta de kilometri în fix șase secunde. E bine de știut că tipicul motor electric dublu de la Tesla apare ca standard pe toate versiunile de Model X, singurele diferențe majore între modele fiind puterea bateriei și sistemul de suspensii pe aer, care apare ca standard doar pe modelele 90D și P90D.

Clienții, însă, vor putea fi interesați și de celelalte tehnologii ”smart” din interior ce fac faima mașinilor Tesla. Dacă vei dori cunoscutul sistem de Autopilot de la Tesla, va trebui să mai plătești încă 2.500 de dolari, iar pachetul premium cu toate dotările posibile va costa 4.500 de dolari, în acesta intrând și sistemul de suspensii pe aer.

Adevărul fiind spus, un asemenea preț este prohibitiv până și pentru un american de rând. Un Chrysler sau un Ford cu aceeași capacitate ca Model X este pe piața americană de patru ori mai ieftin. Într-adevăr, un Ford nu dispune de același motor electric revoluționar ca și Tesla, și nici de același sistem de autopilotare, însă dacă până la urmă o mașină trebuie doar să te ducă de la un loc la altul, cu un motor cât de cât nepoluant, e foarte greu să vezi, momentan, avantajele evidente a cumpărării unei mașini Tesla.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: