De ce crede controversatul Edward Snowden că nu vom găsi niciodată extratereştri

De ce crede controversatul Edward Snowden că nu vom găsi niciodată extratereştri
17:22 20.09.2015

Polemicile asupra existenţei extratereştrilor par a se fi intensificat în ultimul timp. Oricum ar fi, faptul că nu suntem singurele forme de viaţă din Univers pare a fi un adevăr aproape unanim acceptat.

În timp ce unii cred nu numai că nu ar trebui să ne temem de ei, ci că suntem chiar un pericol, alţii sunt ceva mai sceptici. Celebrul Edward Snowden, fost angajat al Agenţiei Naţionale de Securitate americane, nu mai face acum dezvăluiri inedite, ci spune că din cauza criptării este dificil sau chiar imposibil să distingem între semnalele speciilor extraterestre şi radiaţia de fond din spaţiu.

Snowden, refugiat în Rusia, a aparut în podcastul StarTalk realizat de astrofizicianul Neil deGrasse, scrie The Guardian. Conversaţia celor doi a ajuns şi la dificultatea interceptării posibilelor mesaje ale extratereştrilor din cauza criptării datelor. „Dacă examinezi o transmisie criptata, dacă e criptata cum trebuie, nu există nicio metodă de a-ţi da seama dacă e criptată. Nu poţi distinge între o comunicaţie bine criptată şi un fenomen aleatoriu”, a spus Snowden.

De aceea, a continuat el, pe măsură ce oamenii şi civilizaţiile extratereste devin tot mai sofisticate şi trec de la „comunicaţii deschise” la cele criptate, semnalele din eter vor înceta curând să arate ca unele ce pot fi recunoscute ca atare.

„Aşa că, dacă există o civilizaţie extraterestră ce încearcă să asculte altă civilizaţie, sau civilizaţia noastră încearcă să intercepteze extratereştrii, există doar o mică perioadă în dezvoltarea societăţii lor când toate comunicaţiile vor fi trimise prin cele mai primitive şi neprotejate metode”, a susţinut Snowden. Dupa aceea, mesajele extratereştrilor vor fi atât de criptate, că vor fi de nerecunoscut, „nu vor putea fi distinse de radiaţia de fond cosmică”, iar oamenii nici nu şi-ar da seama că au primit astfel de mesaje.

loading...