Cel mai așteptat smartwatch va rula Android Lollipop

Cel mai așteptat smartwatch va rula Android Lollipop

Blocks, unul dintre cele mai interesante ceasuri inteligente prezentate de curând nu va mai rula Tizen, așa cum se anunțase inițial.

Unul dintre cele mai populare dispozitive prezentate în cadrul ultimei ediții CES a fost ceasul modular Blocks. La fel ca Project Ara, telefonul la care lucrează Google, Blocks va beneficia de componente interschimbabile care vor putea fi înlocuite în funcție de preferințele fiecărui utilizator.

Inițial, se credea despre Blocks că va rula sistemul de operare Tizen dezvoltat de către cei de la Samsung, dar se pare că lucrurile s-au schimbat între timp.

După cum scrie și site-ul Ubergizmo, noul ceas va beneficia de Android Lollipop.

Ceea ce face din opțiunea aceasta una interesantă nu este trecerea pe Android în sine, ci optarea pentru Lollipop, în loc de Android Wear. Acesta din urmă a fost creat special pentru dispozitivele purtabile, beneficiind în același timp de un ecosistem de aplicații relativ dezvoltat.

Conform declarațiilor unui dintre fondatorii Blocks, faptul că Android Wear nu permite efectuarea de apeluri a fost principalul motiv pentru care au ales Lollipop. Luna aceasta, compania ar putea porni o campanie pe Kickstarter pentru ceasul modular Blocks. Astfel, este greu de anticipar o dată la care telefonul ar urma să fie lansat. Puteți afla mai multe despre ceasul Blocks pe Playtech aici.

Citește și: