Ceasul Nokia ar fi putut învinge Apple Watch fără probleme

Ceasul Nokia ar fi putut învinge Apple Watch fără probleme
14:41 12.06.2015

Toată lumea vorbește despre Apple Watch în ultima vreme. Compania din Cupertino a dat lovitura cu ceasul inteligent și a atras atenția tuturor asupra acestei noi industrii. Totuși, o altă companie s-ar fi putut bucura de acest succes: Nokia. 

Pe piața de smartphone-uri, cifrele sunt clare: ecosistemele iOS și Android domină, iar platforme precum Windows Phone sau Blackberry nu par să aibă foarte multe șanse de a prinde teren.

Pe piața smartwatch-urilor, însă, situația încă nu e stabilită. Desigur, ceasul Apple este foarte popular, ceasurile cu Android Wear s-au dovedit a fi foarte reușite, iar Pebble a mușcat o gură măricică, fiind compatibil cu iOS, Android și Windows Phone, și fiind compania care practic a inventat această piață, dar cărțile încă nu sunt împărțite în totalitate.

Iar dacă Microsoft pare să fi pierdut bătălia pe frontul telefoanelor inteligente – Windows 10 ar putea schimba acest lucru – ar fi putut câștiga detașat pe partea de smartwatch-uri. Tracker-ul de fitness Microsoft Band nu a dat pe nimeni pe spate, dar un gadget conceput de Nokia (înainte ca finlandezii să fie achiziționați de americanii din Redmond) arată cu adevărat impresionant.

Gadgetul din imagini se numește Moonraker, iar cei de la Nokia lucrau la el înainte ca Microsoft să preia compania, potrivit unor surse citate de The Verge. Ceasul Moonraker urmează aceeași filosofie de design ca și telefoanele Lumia, cu un aspect prietenos și modern și o paletă largă de culori.

nokia moonraker 2

 

La prima vedere am putea spune că arată ca un Apple Watch mai colorat, dar trebuie menționat că acest gadget a fost gândit înainte ca Apple să lanseze ceasurile Watch, deci nu vorbim de ”plagiat”.

Moonraker a apărut pe un blog de Tumblr deținut de Pei Chi Hsieh, un designer Microsoft. Imaginile au fost făcute pentru a fi folosite la promovarea ceasului, deci nu vorbim despre un concept, ci despre un produs care era foarte aproape de a ajunge în magazine.

Nokia Moonraker avea aceeași interfață Metro cu care ne-am obișnuit pe Windows Phone, oferea acces la email, telefon și SMS. Avea chiar și o funcționalitate de declanșare a camerei foto și un prototip ar fi fost arătat la MWC 2014, în spatele ușilor închise, urmând să fie lansat odată cu Lumia 930.

nokia moonraker

 

Microsoft a decis că nu este o idee bună și a îngropat proiectul. Ceasul avea și fel de fel de senzori de mișcare, dar Microsoft a crezut mai mult în succes Band și se pare că a făcut o alegere proastă.

 

Rămâne de văzut ce va oferi a două versiune a trackerului Band, dar nu cred că va fi la fel de atrăgător precum ceasul Nokia.
nokia moonraker 3
loading...