Cea mai nouă țeapă prin SMS este bazată pe sinuciderile din România

Cea mai nouă țeapă prin SMS este bazată pe sinuciderile din România
12:51 31.05.2015

În ultimele luni ai auzit tot mai des despre oamenii care s-au sinucis, cel mai cunoscut caz fiind al femeii care a stat peste 30 de ore pe marginea unui bloc. Aceste cazuri i-au inspirat pe cei care dau țepe prin SMS să vină cu un nou mesaj.

Țepele prin SMS nu sunt nimic nou și poate cea mai populară este „accidentul”. Mesajul îți spune că o rudă sau un prieten au avut accident și tu trebuie să trimiți bani pentru spitalizare. Mai recentă a fost și țeapa „inspectorii ANAF”.

În noiembrie 2014, ANAF a comunicat oficial că sunt SMS-uri false și nu ar trebui luate în calcul. În acest caz, mai multe persoane au primit mesaje în care li se spunea că au datorii la ANAF și trebuie să apeleze un anumit număr de telefon pentru a stabili termenii executării silite. Țeapa „sinuciderea” presupune că mesajul vine de la o persoană care vrea să se sinucidă.

Dan Dragomir publică pe Computer Blog câteva informații despre acest caz. „Știu cel puțin 3-4 persoane care au primit acest mesaj și numele care sunt menționate în text nu le sunt cunoscute. De fapt, este singura greșeală, altfel ar fi fost un mesaj mai credibil. De asemenea, datorită repetiției este clar că nu este o eroare, ci un mesaj trimis intenționat”, scrie acesta.

Ca și în celelalte cazuri, desigur că SMS-ul este fals și banii sunt cel mai bine ținuți departe de așa persoane. Regula bunului-simț ar trebui să funcționeze de fiecare dată când primești SMS de la persoane necunoscute care îți cer bani. Și nu, nimeni de la capătul celălalt nu se va sinucide doar pentru că nu-l salvezi de la datorii.

Teapa prin SMS de la sinucigas
FOTO ComputerBlog.ro
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: