Show beton, creatorii Top Gear la Amazon: când va fi lansată noua emisiune

Show beton, creatorii Top Gear la Amazon: când va fi lansată noua emisiune

Dacă ți-au plăcut vreodată mașinile și te-ai interesat de ele, cel mai probabil ai dat și peste Top Gear. Show-ul și-a încheiat în acest an colaborarea cu BBC din cauza unuia dintre realizatori, dar acum revine direct din Statele Unite ale Americii, din curtea Amazon.

Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May revin pe ecrane, chiar dacă acum nu mai sunt cele pe care ajunge BBC, și anunță o colaborare cu Amazon pentru o emisiune care va fi difuzată începând cu 2016. Noul show nu-i Top Gear, că nu aveau drepturi de folosire a numelui, așa că va deveni concurent pentru cel al BBC pe care îl va realiza Chris Evans.

Din echipa noului show realizat de Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May va face parte şi Andy Wilman, fost producător al Top Gear. Conform noului contract, cei trebuie vor fi implicați în realizarea a trei serii pentru serviciul pe bază de abonament Prime al Amazon. Producţia pentru prima serie va începe în curând, show-ul urmând să fie lansat anul viitor. Denumirea show-ului încă nu a fost stabilită, deci nici anunțată.

Într-o glumă referitoare la cheltuielile BBC cu această producţie, Clarkson a avut un enunț destul de interesant. „Mă simt de parcă am ieşit dintr-un avion de agrement şi am intrat într-o navetă spațială”, a spus acesta. Este, totodată, saltul din televiziunea publică spre televiziunea online, unde audiența se măsoară la secundă. În vremea bună, Top Gear avea venituri de circa 70 de milioane de euro pe an, scrie Mediafax, iar ultimul episod al seriei a avut o audiență de 5,3 milioane de spectactori.

Cu BBC, Chris Evans a semnat un contract pe trei ani pentru Top Gear şi va începe filmările pentru noul sezon peste câteva săptămâni. BBC a anunţat, pe 25 martie, că a decis să nu reînnoiască contractul lui Jeremy Clarkson pentru Top Gear, după ce acesta a fost suspendat pe 10 martie ca urmare a unei dispute violente cu producătorul Oisin Tymon.

Citește și:
Etichete: