Care sunt primele lucruri pe care le vor învăța extratereștrii despre noi

Care sunt primele lucruri pe care le vor învăța extratereștrii despre noi

Navele Voyager 1 și Voyager 2, lansate în 1977, sunt obiectele făcute de om care s-au îndepărtat cel mai mult de Terra. Chiar dacă le va mai lua câteva mii de ani să se apropie de altă stea, ambele au la purtător mesaje pentru extratereștri.

Fiecare conține informații de bază despre cunoștințele științifice pe care le deținem, cu diagrame care indică înțelegerea atomului și poziția noastră în raport cu 14 pulsari (n.red.: stele neutronice care emit energie sub forma unui flux de particule electromagnetice concentrat la polii magnetici ai stelei). De asemenea, există și instrucțiuni legate de modul în care ar trebui să pornească caseta la bordul unei nave, astfel încât extratereștrii să aibă o vagă idee a vieții pe Pământ.

În această idee, sunt 116 imagini care ilustrează cu ce ne ocupăm noi, pământenii, iar cei de la Vox le-au pus pe toate în video-ul de mai sus, tocmai pentru a arăta care este mesajul nostru pentru extratereștri. Există și diagrame ale anatomiei umane și ale spațiilor în care ne desfășurăm existența. Dintre acestea, 20 sunt color, iar restul alb-negru.

Astronauții s-au gândit și că ar fi o idee bună să includă saluturi în mai mult de 50 de limbi, sunete de pe Pământ, 90 de minute de muzică, și un mesaj de la Jimmy Carter, care sună astfel: „Acesta e un cadou de la o lume mică și îndepărtată, un mozaic de sunete, știință, imagini, muzică, gânduri și sentimente. Sperăm ca într-o zi, după ce ne rezolvăm problemele, să intrăm în comunitatea voastră galactică”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: