Ce trebuie să ştiţi despre Galaxy Note 5 şi următorul Note Edge

Ce trebuie să ştiţi despre Galaxy Note 5 şi următorul Note Edge

După ce am obţinut toate răspunsurile la întrebări legate de Galaxy S6 şi Galaxy S6 Edge, putem începe să visăm la 5 şi următorul Note Edge.

Dacă aţi urmărit ştirile de tehnologie din ultimele săptămâni, aţi fost convinşi că cei de la Samsung au făcut eforturi semnificative pentru a-şi impresiona utilizatorii prin intermediul noilor Galaxy S6 şi Galaxy S6 Edge. Respectiva lansare a mai avut însă un efect, ne-a făcut şi mai curioşi în legătură cu Galaxy Note 5.

Respectând tradiţia iniţiată în urmă cu câţiva ani, în septembrie la IFA 2015 urmează să avem parte de lansarea Galaxy Note 5. Deşi nu a avut parte de un public foarte numeros, tot atunci ar trebui să fie anunţată a doua generaţie de Galaxy Note Edge, phabletul cu marginea curbată a ecranului.

Conform unor zvonuri care au început să circule pe internet, noul Note 5 ar trebuie să fie construit în jurul unui . Partea de procesare va fi asigurată de cel mai sprinten CPU al sud coreenilor, Exynos 7422. O altă inovaţie semnificativă va consta în implementarea unui ePop.

Aceasta din urmă este denumirea unui cip de tip all-in-one care incorporează atât un procesor şi cip grafic, cât şi un modem pentru comunicaţii, memorie RAM şi spaţiu de stocare.

În ceea ce priveşte noul Galaxy Note Edge, acesta nu va incorpora neapărat un set de specificaţii de top. În schimb, se va adresa segmentul mainstream al pieţei. Va folosi un display Super AMOLED de 5,4 sau 5,5 inci curbat pe ambele margini, în timp ce la interior va ascunde un Snapdragon 808, spaţiu de stocare de 16GB, o cameră principală de 16 megapixeli şi una frontală de 8 megapixeli. Nu va lipsi, desigur, un S-Pen.

Nu ştim încă dacă Samsung va apela la metal şi sticlă pentru seria Galaxy Note, dacă va mai introduce carduri microSD sau baterii detaşabile în aceste aparate.

Citește și: