15 apr. 2015 | 20:00

Ce trebuie să știi despre Field Agent, aplicația care te plătește ca să răspunzi la întrebări

ACTUALITATE
Ce trebuie să știi despre Field Agent, aplicația care te plătește ca să răspunzi la întrebări

Field Agent debutează în România și motivul pentru care ar trebui să îți pese de ea este că te plăteşte pentru informațiile pe care i le dai. 

Field Agent este prima companie care a introdus conceptul de crowdsourcing şi a schimbat modul în care companiile îşi adună informaţiile din piaţă în timp real, chiar de la cumpărători. Field Agent are operaţiuni în şapte ţări, adică SUA, Marea Britanie, Canada, Suedia, Norvegia, Danemarca și Australia. Mai nou, debutează în România și ca să ajungi să fii plătit trebuie să știi cum funcționează.

Ceea ce trebuie să faci în Field Agent înseamnă completarea unor mici chestionare de câteva întrebări la care răspunzi din magazin sau de acasă.  Pentru aceste informații, sumele pe care Field Agent le plăteşte „agenţilor” care acceptă „misiunile” sale pornesc de la câţiva euro și ajung la câteva sute, în funcţie de numărul provocărilor pe care fiecare utilizator decide să le accepte, scrie Mediafax.

Utilizarea aplicaţiei înseamnă că atunci când utilizatorul merge în magazine pentru a face cumpărăturile obişnuite i se va cere să facă şi două-trei poze ale produselor din magazin, iar aplicaţia îl va remunera pentru acest efort. Informaţiile sunt folosite mai departe de către comercianţi şi producători, care în acest fel pot vedea corectitudinea preţurilor produselor pe raft, stocul disponibil şi alte informaţii necesare pentru o mai bună calitate a actului comercial.

În prezent, compania americană deţine o reţea de peste 600.000 de utilizatori prin intermediul cărora operează proiecte pentru mii de companii. La nivel internaţional, Field Agent a plătit peste 6 milioane de euro agenţilor săi pentru realizarea diferitelor misiuni. Aplicaţia e disponibilă pe Android şi iOS, dar poate fi descărcată și folosită de persoane care au peste 18 ani. România este prima ţară din Europa Centrală şi de Est în care Field Agent (online aici) debutează.

În trei ore de la anunțul privind disponibilitatea Field Agent în România, aplicația a ajuns la peste 2.000 de descărcări. La aproape o zi, Field Agent a ajuns la 4.000 de descărcări în 30 de orașe și există deja primul client, iar primele misiuni sunt pregătite.

 

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele