Ce s-a întâmplat cu avionul MH370 prăbușit în Oceanul Indian – teorie

Ce s-a întâmplat cu avionul MH370 prăbușit în Oceanul Indian - teorie

În urmă cu 15 luni, avionul MH370 al Malaysia Airlines s-a prăbușit în Oceanul Indian în timp ce se deplasa de la Kuala Lumpur spre Beijing. Rămășițele aeronavei nu au fost găsite nici până în prezent, iar un matematician are o teorie care explică acest lucru. 

Misterul aeronavei MH370 a fascinat și a terifiat întreaga lume. După ce avionul a dispărut de pe radar și anchetatorii nu au reușit să găsească locul accidentului, întregul Internet a început să caute (prin intermediul Google Earth), dar și să speculeze.

Au existat zeci de teorii, unele mai absurde decât altele, dar se pare că explicația pentru dispariția aparatului de zbor este mult mai simplă.

Folosind „matematica aplicată” şi simulări pe calculator, matematicianul Goong Chen, de la Universitatea A&M, a stabilit că un avion care plonjează vertical în apă nu se dezintegrează, scriu cei de la Mediafax.

Un avion care loveşte apa la un anumit unghi, se rupe în bucăţi care se împrăştie pe suprafaţa apei. Însă unul care loveşte apa aproape vertical suferă pagube minime.

Teoria, susţin Chen şi colegii săi, explică de ce nu au fost găsite fragmente din avion. Studiul a fost publice în ediţia din aprilie a revistei Societăţii americane de matematică. Chen nu elaborează însă şi o teorie în legătură cu ce ar fi putut determina avionul să coboare vertical.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: