Microsoft a oprit suportul pentru Windows 7. Ce înseamnă și cum te afectează

Microsoft a oprit suportul pentru Windows 7. Ce înseamnă și cum te afectează

Cei de la Microsoft au anunţat că au oprit suportul pentru Windows 7, într-o încercare de a ne convinge să facem tranziţia la Windows 8.

Tocmai a avut loc un eveniment destul de important pentru utilizatorii de PC care au refuzat să facă tranziţia la Windows 8 sau Windows 8.1. Este vorba de încetarea suportului mainstream pentru Windows 7.

Această noţiune destul de ambiguă folosită de , mainstream support nu este atât de dramatică pe cât pare la prima vedere, dar reprezintă totuşi un motiv în plus pentru a adopta un sistem de operare mai recent. Computerele voastre cu Windows 7 vor continua să funcţioneze, dar dacă dacă întâmpinaţi vreo problemă şi în trecut vă bazaţi pe suportul gratuit din partea Microsoft pentru a o rezolva, acelaşi suport acum este contra cost. De asemenea, din acest moment va înceta complet introducerea de funcţii noi prin eventuale update-uri.

Windows-7-retail-copies_thumb.jpg

Partea bună este că, în continuare, vom avea parte de actualizări de securitate, în cazul în care vor fi descoperite vulnerabilităţi importante. Încetarea completă a suportului pentru Windows 7 nu va avea loc decât în 2020. Deci, dacă vă ambiţionaţi să nu vă instalaţi un Windows mai nou, mai puteţi rezista câţiva ani fără dificultăţi majore.

Windows 7 a fost lansat oficial în 2009 şi în doar şase luni de la lansare au fost comercializate peste 100 de milioane de licenţe. Bătrânul sistem de operare continuă să ruleze pe aproximativ jumătate dintre toate PC-urile de pe mapamond. În teorie, 2015 ar trebui vină cu , un sistem de operare care să ne motiveze să facem tranziţia. Rămâne să mai aşteptăm câteva luni până la lansarea oficială a acestuia pentru a ne pronunţa dacă suntem sau nu convinşi.