Microsoft a oprit suportul pentru Windows 7. Ce înseamnă și cum te afectează

, 14 Ian, 07:20

Cei de la Microsoft au anunţat că au oprit suportul pentru Windows 7, într-o încercare de a ne convinge să facem tranziţia la Windows 8.

Tocmai a avut loc un eveniment destul de important pentru utilizatorii de PC care au refuzat să facă tranziţia la Windows 8 sau Windows 8.1. Este vorba de încetarea suportului mainstream pentru Windows 7.

Această noţiune destul de ambiguă folosită de , mainstream support nu este atât de dramatică pe cât pare la prima vedere, dar reprezintă totuşi un motiv în plus pentru a adopta un sistem de operare mai recent. Computerele voastre cu Windows 7 vor continua să funcţioneze, dar dacă dacă întâmpinaţi vreo problemă şi în trecut vă bazaţi pe suportul gratuit din partea Microsoft pentru a o rezolva, acelaşi suport acum este contra cost. De asemenea, din acest moment va înceta complet introducerea de funcţii noi prin eventuale update-uri.

Windows-7-retail-copies_thumb.jpg

Partea bună este că, în continuare, vom avea parte de actualizări de securitate, în cazul în care vor fi descoperite vulnerabilităţi importante. Încetarea completă a suportului pentru Windows 7 nu va avea loc decât în 2020. Deci, dacă vă ambiţionaţi să nu vă instalaţi un Windows mai nou, mai puteţi rezista câţiva ani fără dificultăţi majore.

Windows 7 a fost lansat oficial în 2009 şi în doar şase luni de la lansare au fost comercializate peste 100 de milioane de licenţe. Bătrânul sistem de operare continuă să ruleze pe aproximativ jumătate dintre toate PC-urile de pe mapamond. În teorie, 2015 ar trebui vină cu , un sistem de operare care să ne motiveze să facem tranziţia. Rămâne să mai aşteptăm câteva luni până la lansarea oficială a acestuia pentru a ne pronunţa dacă suntem sau nu convinşi.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

O mare porcarie! La fel au facut si cu Windows XP care era cel mai stabil dintre toate. Ca sa ne forteze sa cumparam alta versiune au suspendat suportul. Acum, din 6 in 6 luni vor suspenda suportul pentru orice ultima varianta. Iata lacomia!

Orice solutie Microsoft beneficiaza de suport aproximativ 10 ani (5 ani mainstream, 5 ani extins), in cazul WIndows XP suportul a incetat dupa 12 ani, tocmai pentru ca era folosit de o masa mare de oameni si s-a facut treptat tranzitia. Nu e nicio mare porcarie, nu imi spune ca daca iti cumperi ceva de la autodesk, spre exemplu AutoCAD, o sa te bucuri de el toata viata, sa nu mai spun ca pretul e undeva la 24000 RON pentru o licenta perpetua.

da, este o porcarie ca in romanica. eu am cumparat acest produs fara garantie si termen de valabilitate. acu EI decid ca nu mai este de actualitate. bv microsoft

Nu are nimic de a face „Romanica”, cu politica stabilita de catre HQ-ul (headquarter) din Washington, in Europa avand sediul in Irlanda. E valabil si pentru tine ceea ce i-am scris lui „Comentator”.

Jiglea Bogdan

EU AM ACUMA XP PROFESIONAL DIN CAUZA PC LUAT IN 2003 CARE NU AM PLACA
VIDEO , MEMORIE SI SI PROCESOR VARZA A TREBUIT SA-L REDUC DE LA 1647 LA
1100 IN BIOS. MA GANDEAM SA TREC LA WINDOWS 7, DAR SI ACESTA ESTE
DEPASIT DE AZI!!!!!!!!!!!!!!!!!! DECI NUMARATOAREA INVERSA PETRU PC MEU A
INCEPUT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CHIAR DACA SE GASESTE PLACA VIDEO PTR
WINDOWS 8.1 DAR NU PRO SI AR TREBUI SAI CUMPAR SI MEMORIE. I-MI CONSIDER
DE AZI DESKTOPUL UNITATEA MEA ULTRA DEPASIT.

DECI MICROSOFT NU ARE REPREZENTANTA IN ROMANIA DOAR DEALERI GEN EMAG MEDIAGALAXUY ETC SI DESKTOPURILE VECHI CE LE FACEM??????????? CA NU EXISTA BUY-BUCK?????????????ADICA SA-TI RETURNEZE CEVA PE ACST DESKTOP VECHI FIE LA MEU FIE CELOR CU WINDOWS7 ??????????????? SAU RECYCLARE LA MICROSOFT????????
SEMNAT JIGLEA BOGDAN

Suntem in 2015 totusi si intr o societate de consum nu pe vremea lui Tovarasu cand imbatraneai cu aceeasi dacie si TV alb negru !! .Cat vrei sa mai tina pc ala tocmai din 2003? Cu parere de rau dar ar trebui sa l scoti la un muzeu daca iti mege si acum::) .Pe vremea aia un hdd era de 20 sau 40gb la un pc de nivel mediu .Gandestete ca acele configuratii de pc uri de atunci sunt depasite cu mult de un smartphone actaul ca si configuratie si ca perormanta.

Nicolae Serbanescu

Razbunare pt dosarul de la DNA!

Într-o încercare de a ne OBLIGA să trecem la Windows 8, vreți să spuneți, nu? Convingerea e atunci când ți se oferă argumente pentru a decide, de bună voie, să faci un lucru, în dauna celorlalte alternative, nu atunci când ți se răpesc alternativele, ca să nu ai de ales. Aia e forțare. Pentru niște jurnaliști, ar trebui să aveți o stăpânire mai bună a limbii – ori mai multă pătrundere, ori mai puțină înclinare spre texte corporatiste de marketing – în afara cazului în care reprezentați chiar respectivele departamente de marketing, caz în care ar trebui să o spuneți în clar.

Puteti trece pe alte sisteme de operare mai robuste: Manjaro, Linux Mint Petra, Ubuntu. Dati-le flit la Microsoft!

Andras Dumbrevan

majoritatea dintre voi nici nu aveti nevoie de Windows pe calculatoarele voastre. folositi muzica, video, youtube, facebook, astea se pot face si pe tablete cu iesire video. Android, Linux , etc Majoritatea folosesc windows pt ca asa ara si vecinu’ cand adevarul este ca nimeni nu obliga pentru aceste activitati sa folosesti Windows, deci nu trebuie plans, la firme insa e treaba administratiei si dep. IT, noi ne facem doar treaba, deci „meh”

windows 8 e nasppet m-ai bine al opri actualizarile si sa continue cu windows 7 ce…

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail