Ce încasări va realiza Star Wars: The Force Awakens

Ce încasări va realiza Star Wars: The Force Awakens

Cei de la Goldman Sachs susțin că noul film Star Wars va produce încasări de câteva miliarde de dolari.

După cum era de așteptat, următorul film Star Wars va produce încasări extrem de mari pe plan internațional, rivalizând din acest film cu unele dintre cele mai profitabile producții din istorie. Astfel, dacă este să le dăm crezare celor de la Goldman Sachs, filmul va fi unul dintre cele mai de succes din istorie, din punct de vedere financiar.

Conform Business Insider, ompania americană estimează că încasările totale generate de către acesta ar putea fi în jur de 1,95 miliarde de dolari, după ce în trecut cifra aceasta nu depășea 1,5 miliarde. Restul de 6,05 miliarde de dolari ar urma să vină din comerț. Din cele 1,95 miliarde de dolari, 750 de milioane ar proveni din Statele Unite, iar 1,2 miliarde din restul țărilor.

Sumele colosale nu ar fi suficiente, însă, pentru a garanta filmului Star Wars primul loc în topul celor mai profitabile filme din istorie. Acesta nu ar ocupa decât locul trei, fiind depășit de Avatar și Titanic. Ambele filme au fost regizate de James Cameron și ambele au reușit să genereze mai mult de două miliarde de dolari. Goldman Sachs menționează, de asemenea, că ultimele două weekend-uri ale anului ar putea fi cel puțin la fel de profitabile precum cel de debut.

Citește și: