Ce funcţii importante vei pierde dacă faci upgrade la Windows 10?

Ce funcţii importante vei pierde dacă faci upgrade la Windows 10?

Windows 10 vine cu câteva upgrade-uri importante faţă de anterioare. Din păcate, există şi câteva minusuri importante.

Nu trebuie să fiţi experţi IT pentru a vă da seama că rata de adopţie a Windows 8.1 este în continuare foarte mică. Aceasta este o realitate cauzată mai degrabă de funcţiile din Windows 7 care au dispărut decât de lipsa de utilitate a elementelor introduse în Windows 8.

În teorie, va încerca să calculeze media perfectă dintre Windows 7 şi Windows 8.1. Încă de la primele versiuni Technical Preview devenise evident că Microsoft va face o treabă foarte bună cu noul SO. Cum era de aşteptat însă, în continuare vor exista şi câteva funcţii importante care vor lipsi din iminentul Windows. Depinde doar de ceea ce faceţi voi cu PC-ul în cea mai mare parte a timpului, dacă veţi fi sau nu afectaţi de această veste.

Ar trebui să ştiţi până la această oră că nu va mai exista o versiune de Windows 10 Media Center.

Widgeturile de pe desktop introduse în Windows 7, împreună cu popularul joc Hearts vor fi de asemenea pe lista absenţilor.

Va lipsi suportul nativ pentru floppy-uri.

Dacă veţi face trecerea la Windows 10, dar veţi avea în continuare nevoie să folosiţi dischete, va fi nevoie să vă căutaţi şi instalaţi propriile drivere pentru ele.

Nu veţi putea rula nativ filme în format DVD pe noul SO. Pentru această activitate, veţi fi obligaţi să vă instalaţi un player software, precum VLC sau Media Player Classic Home Cinema.

Configuraţia hardware minimă pentru a rula Windows 10 include un procesor la 1GHz cu 1GB RAM, 16GB spaţiu de stocare şi display cu o rezoluţie de 1024 x 600 pixeli.

Asistentul virtual Cortana va funcţiona doar în SUA, Regatul Unit, China, Italia, Germania, Franţa şi Spania.

Dacă în trecut v-aţi făcut un obicei din a dezactiva actualizările automate la Windows, această posibilitate va fi disponibilă doar în versiunea Pro şi Enterprise de Windows 10. În cazul utilizatorilor de Windows 10 Home, update-urile vor fi fi descărcate şi instalate automat şi nu aveţi ce să faceţi în legătură cu asta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI