02 iun. 2015 | 06:01

Cât te costă Windows 10 dacă foloseşti Windows 7 sau 8.1 fără licenţă?

ACTUALITATE
Cât te costă Windows 10 dacă foloseşti Windows 7 sau 8.1 fără licenţă?

După câteva zile încărcate de zvonuri pe marginea lansării noului Windows 10, cei de la Microsoft au confirmat în sfârşit cel mai important detaliu despre SO.

Windows 10 sună foarte bine în teorie. Are toate elemente utile din Windows 8.1, dar va încânta şi utilizatorii care au avut până acum dificultăţi în a migra de la Windows 7. Cu alte cuvinte, s-ar putea să fie un succes răsunător. O parte din respectiva cotă de popularitate

Până acum, cel mai important motiv pentru a folosi o versiune piratată de Windows era legat de costul unei licenţe. Odată cu lansarea noului sistem de operare, gigantul din Redmond va face eforturi pentru a descuraja pirateria, dar din păcate nu va oferi o licenţă gratuită de Windows 10 tuturor internauţilor. Cum s-a vehiculat şi în trecut, orice utilizator de Windows 7 sau Windows 8.1 care foloseşte SO-ul cu o licenţă legală, va benefica de un upgrade gratuit la iminentul Windows. E foarte important însă ca în cazul în care regula de mai sus se aplică în cazul vostru să nu aşteptaţi prea mult pentru a profita de ea. Nu de alta, dar la un an după lansare veţi fi nevoiţi să plătiţi costul integral al unei noi licenţe.

Apropo de preţuri, Microsoft tocmai a confirmat oficial costul unei licenţe de Windows 10 pentru cei care până acum au folosit un Windows piratat sau pentru cei care îşi construiesc un desktop de la zero şi îşi doresc să nu meargă pe calea pirateriei. Versiunea Home a noului sistem de operare va fi 119 dolari. Varianta Pro se va reflecta într-o creştere de preţ până la 200 de dolari. În cazul în care veţi dori să faceţi ulterior tranziţia de la Home la Pro, acest gest va fi posibil printr-un Pro Pack în valoare de 100 de dolari.

Windows 10 va fi disponibil pentru achiziţie începând cu atât în magazine reale cât şi online.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele