Cât timp îți consumă aplicațiile de pe smartphone

Cât timp îți consumă aplicațiile de pe smartphone
11:25 11.06.2015

Pierzi o grămadă de timp cu aplicațiile de pe telefon, iar șansele să faci ceva util sunt minime. De obicei te vei juca sau vei sta pe rețelele sociale.

Sau cel puțin asta indică statisticile. Se pare că lunar, omul obișnuit pierde aproximativ 37 de ore și jumătate jucându-se pe telefon, potrivit unei cercetări de piață făcută de Nielsen, în ultimul sfert al anului 2014. Asta înseamnă o creștere cu 63 de procente față de aceeași perioadă, cu doi ani în urmă, notează CNET.

Pe primul loc în topul utilizării, după cum era de așteptat, se află aplicațiile de divertisment, care au manifestat o creștere cu 13% în fiecare an. Oamenii au raportat aproape 10 ore pe lună pierdute cu jocuri, de patru ori mai mult decât pierd cu următoarea categorie populară, muzica.

Datele au indicat și o separare în funcție de etnie și gen. Afro-americanii au folosit cele mai multe aplicații și au consumat cel mai mult timp (43 de ore), în timp ce utilizatorii care nu se regăsesc în America latină au pierdut 35 de ore și 25 de minute pe lună. De asemenea, se pare că bărbații au folosit mai multe aplicații decât femeile, dar acestea au pierdut mai mult timp cu ele.

 

Etichete:
loading...