Cât de repede vom ajunge să folosim cu toţii un smartphone?

, 05 Iun, 06:48

Un nou studiu confirmă o r la nivel global. Până în 2020, 70% dintre oamenii de pe mapamond vor avea un telefon inteligent.

S-ar putea să nu mai ştiţi pe nimeni fără un smartphone. Aceste au devenit foarte populare în ţări în care infrastructura şi ofertele operatorilor de telefonie favorizează creşterea pieţei. Nu aceeaşi situaţie este valabilă în ţări aflate în curs de dezvoltare. Din fericire, situaţia se remediază la nivel global cu paşi repezi.

În timp ce companii precum Facebook sau Google fac progrese semnificative în a aduce internetul în colţuri uitate de lume, prin proiecte precum Internet.org sau Project Loon, aceleaşi mişcări de trupe facilitează adopţia smartphone-urilor. Dacă se menţine acelaşi trend, conform unui studiu publicat recent de cei de la Ericsson, până în 2020, 70% din populaţia planetei se va afla în posesia unor telefoane inteligente.

Din păcate, aceasta statistică nu implică neapărat că vom vedea mai multe telefoane conectate la internet în ţări africane, ci că statistica va fi influenţată spre procentul de 70% de către noi, cei cu două smartphone-uri. Preţurile mici vor reprezenta şi ele un factor important pentru ca fiecare dintre noi să aibă un astfel de gadget.

Momentan, se lucrează intens la implementarea unei infrastructuri mai performante în Africa, Orientul Mijlociu şi zona Asia Pacific. În ceea ce priveşte tipul terminalelor folosite în această zonă, dispozitivele entry level Nokia cu Windows Phone se pare că sunt cea mai populară alternativă. Blackberry este un alt producător cu un public numeros dedicat în Africa şi Indonezia.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail