12 ian. 2015 | 10:51

Cât de bine prind gadgeturile „de buget“ la români? Vonino a vândut 150.000 de tablete

ACTUALITATE
Cât de bine prind gadgeturile „de buget“ la români? Vonino a vândut 150.000 de tablete

Vonino și-a anunțat bilanțul pe 2014 și susține că a vândut 150.000 de tablete în țară. Cifrele sunt bune și pentru că această companie a reușit să vândă dispozitivele prin operatorul Orange.

Vonino nu are doar tablete, are și telefoane, doar că aici cifrele sunt ceva mai mic. A reușit să vândă aproximativ 35.000 de unități, dar pentru 2015 estimează că poate să ajungă la 150.000 de bucăți comercializate. Totuși, trebuie avut în vedere că piața tabletelor și telefoanelor la prețuri mici și medii este mai aglomerată ca niciodată.

Vonino a ajuns la o cotă de piață de 14-15% în zona de tablete, crescând cu aproximativ 10% față de anul 2013. Cea mai populară gamă pe care românii au ales-o este Onyx de 7 inci și care dispune de conectivitate 3G: Vonino Onyx Z și Vonino Onyx QS. A fost urmată de modele de 8 inci din gama Sirius, dotată cu conectivitate 3G, și de gama entry-level Otis cu WiFi: Vonino Otis S, Otis HD și Otis QS. Un review pentru tabletele Vonino găsești pe „Playtech“ aici. Pentru unul dintre telefoane un review e pe „Adevărul“.

Vonino Sirius QS (11)

Până la finalul lui 2015, Vonino speră să vândă aproape de 300.000 de tablete. Totuși, piața aceasta deși a avut parte de o creștere mare în vânzări în primii doi-trei ani de când Apple a lansat prima iPad, în ultima vreme interesul pare să fi scăzut. „(Ne vom realiza planurile) prin lansarea mai multor modele pe toate palierele de preț, în prima jumătate a anului, pentru care suntem încrezători că vor avea priză la public. De asemenea, vom aduce în România tablete și telefoane compatibile 4G/LTE“, a declarat Dragoș Vasile, director executiv Advanced Technologies, distribuitor Vonino în România.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele