27 oct. 2015 | 09:10

Cât ați fi dispuși să investiți în gadgeturi purtabile?

ACTUALITATE
Cât ați fi dispuși să investiți în gadgeturi purtabile?

Deși suntem asaltați aproape zilnic cu o serie de noi gadgeturi purtabile, prea puțini dintre noi se pare că vor să investească o sumă fabuloasă de bani în ele.

Pe de o parte, este fascinant acest val de lansări de smartwach-uri, smartband-uri și multe alte dispozitive din spectrul dispozitivelor purtabile inteligente. Pe de altă parte, utilitatea lor continuă să fie un mister pentru majoritatea internauților care nu își văd viața simplificată printr-o astfel de investiție.

Un studiu recent, încercând să afle prețul maxim pe care l-ar plăti majoritaea oamenilor pentru un dispozitiv smart, a scos la iveală un amalgam de statistici interesante. În contextul în care majoritatea ceasurilor inteligente cu Android Wear sunt situate în jurul valorii de 175 de dolari, foarte mulți s-au întrebat dacă nu cumva Apple a cam abuzat în momentul în care a lansat Apple Watch la un preț aproximativ dublu față de media din piață pentru această familie de aparate.

Conform celor de la Juniper Research, se pare că doar una din cinci persoane ar fi tentată să investească peste 175 de dolari într-un gadget purtabil de orice fel. În contextul în care vedem din ce în ce mai multe ceasuri inteligente premium de la branduri de renume, este bine de știut că numărul utilizatorilor cărora li se adresează aceste aparate este foarte mic.

Partea cea mai fascinantă a studiului a constat în motivul reticenței oamenilor de a cheltui sume foarte mari pentru astfel de purtabile smart. Nu are legătură cu faptul că cei mai mulți dintre noi sunt săraci sau zgârciți. În schimb, are legătură cu faptul că utilitatea dispozitivelor din această clasă nu este foarte evidentă. Trackerele de fitness, cu un preț mediu de 100 de dolari, au pe etichetă toate scenariile de utilizare la care se pretează, motiv pentru care se și vând atât de bine.

Un alt mit desființat de studiul celor de la Juniper Research ține de durata de viață a bateriei. Deși mulți au fost ofuscați online de autonomia de o zi de la Apple Watch, doar 4% dintre cei intervievați au afirmat că nu-și cumpără un smartwatch din cauza acestei particularități.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele