Fossil lansează o gamă de purtabile cu ”motorizare” Intel

Fossil lansează o gamă de purtabile cu ”motorizare” Intel

Brandul de ceasuri și accesorii Fossil a anunțat, în cadrul Intel Developer Forum 2015 (IDF 2015), o gamă de gadgeturi purtabile inteligente.

Bătălia pe frontul ceasurilor inteligente s-a intensificat considerabil în momentul în care Apple a anunțat oficial existența Apple Watch. De atunci, companii de electronice, dar și branduri de ceasuri și-au anunțat planurile de a lansa astfel de dispozitive smart.

Fossil este cel mai recent concurent pe această piață anunțând, în parteneriat cu Intel, un smartwatch cu Android Wear, un ceas conectat (capabil să redea notificări, dar fără acces la aplicații) și o brățară de fitness. Singurul gadget pe care l-am putut vedea cât de cât în detaliu a fost smartwatch-ul, care nu a primit încă un nume, un preț sau o dată de lansare.

Dezamăgitor este că, în ciuda faptului că are dimensiunile unui Moto 360 (cu care și seamănă un pic), are și ”pana” de sub ecran de care utilizatorii de Moto 360 sunt nemulțumiți. Și, pe când la Moto este de înțeles existența acelei pete negre la baza ecranului, deoarece componentele nu puteau fi înghesuite în altă parte, în cazul ceasului Fossil, care vine la aproape un an după Moto 360 și care este nițel mai măricel, ar fi trebuit să găsească un alt loc pentru ele.

Totuși, odată cu acest anunț, un lucru este clar: ceasurile inteligente pătrund din ce în ce mai mult în cultura mainstream și își pierd statutul de dispozitive pentru ”early adopters” sau pentru pasionații de tehnologie.

Fotografii realizate cu Fujifilm X-E1, aparat disponibil la F64

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: