Care smartphone se încarcă cel mai repede?

Care smartphone se încarcă cel mai repede?

Dacă vrei să-ţi achiziţionezi următorul smartphone în funcţie de viteza de încărcare, cei de la Tom’s Guide au realizat un test comparativ pe acest subiect.

Într-o perioadă în care suntem din ce în ce mai dependenţi de telefoanele noastre inteligente, constatăm cu stupoare că nici nu unul nu ne ţine prea mult departe de priză. Din acest motiv, dacă tot ajungem uneori să le încărcăm de mai multe ori pe zi, e foarte important să luăm în calcul şi viteza cu care bateria din smartphone-ul vostru ajunge la 100% procent de încărcare. Pentru acest scop, cei de la Tom’s Guide au aliniat cele mai populare smartphone-uri ale momentului şi au făcut un clasament pornind de la mai multe criterii.

Dintr-un punct de vedere, Zenfone 2 de la ASUS a ieşit în topul clasamentului deoarece se încarcă până la 32% în doar 15 minute, o particularitate foarte importantă dacă nu staţi foarte mult într-un singur loc şi rămâneţi deseori fără energie. Din altă perspectivă însă, Galaxy S6 a câştigat testul prin prisma timpului în care bateria sa integrată ajunge la 100%. În doar o oră şi 22 de minute vârful de gamă de la Samsung s-a încărcat complet, cu mult sub concurenţă. Dacă suntem însă pragmatici, acest avantaj se datorează şi bateriei un pic mai mici din interiorul telefonului. Faţă de alţi participanţi la test, precum Zenfone 2, LG G4 sau Nexus 6, Galaxy S6 foloseşte un acumulator de doar 2550 mAh, faţă de peste 3000 mAh în celelalte gadgeturi. Cu alte cuvinte, se încărcă mai repede, dar veţi fi nevoiţi să-l reîncărcaţi mai des.

[readmore]

La polul opus al aceluiaşi clasament se află smartphone-urile fără Quick Charging. În această categorie intră telefoane precum iPhone 6 şi OnePlus 2 care au nevoie de până la 73 de minute în plus pentru a se încărca. Cum ziceam şi în introducere, dacă stilul vostru de viaţă permite să vă încărcaţi telefonul doar la sfârşitul zilei, acest aspect nu reprezintă neapărat o problemă.