BOE anunţă cele mai mari televizoare 8K din lume

BOE anunţă cele mai mari televizoare 8K din lume

Pentru că nu au reuşit să anunţe primii un TV 8K, cei de la BOE se mulţumesc cu alt superlativ absolut în descrierea noilor lor modele.

Într-o perioadă în care foarte mulţi dintre noi încercăm să ne lămurim de ce există febra asta globală pentru televizoare 4K, atâta timp cât nu există conţinut aproape deloc, undeva în Asia, nişte companii se luptă pentru supremaţie pe segmentul de TV-uri 8K. În această competiţie au intrat de curând şi cei de la BOE cu câteva modele ce se pretează pentru titlul de cele mai mari din lume cu o rezoluţie nativă de 7920 x 4320 pixeli.

BOE 8K Ceatec 2015

Cum se întâmplă de obicei în cazul produselor vizuale, trebuie să vedeţi în realitate o astfel de creaţie pentru a-i înţelege nivelul de performanţă suprarealist.

În principiu, este vorba de două televizoare cu o diagonală de 98 şi 110 inci. Iniţial, acestea se vor comercializa în Japonia anul viitor, când vor avea loc şi primele transmisiuni de test cu conţinut la rezoluţie 8K. În contextul în care televizorul de 85 inci al celor de la Sharp are un preţ fabulos de 130 de inci, aproape că nici nu mai contează faptul că BOE nu a făcut public preţul de achiziţie pentru propriile modele. În orice caz, va fi peste bugetul a 99% dintre cei car se află în căutarea unui TV.

Pentru a înţelege mai bine dimensiunea exagerată a unui astfel de ecran, gândiţi-vă doar la cele 200 de kilograme aferente modelului de 98 de inci, valoare car creşte cu 15 kilograme pentru varianta de 110 inci. Nici consumul nu este neglijabil, la 1200, respectiv 2000 Watt. Conectica include trei porturi HDMI, o intrare Ethernet, trei porturi USB, 16 porturi DVI, o ieşire SPDIF şi un port serial RS-232 pentru diagnosticare. Unghiul de vizualizare specificat pentru aceste creaţii de la BOE este de 178 de grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI