15 aug. 2014 | 18:00

50 Cent lansează căștile perfecte pentru fitness

ACTUALITATE
50 Cent lansează căștile perfecte pentru fitness

Căștile audio se schimbă și, cu ajutorul senzorilor, devin dispozitive purtabile. Compania rapperului 50 Cent, SMS Audio, a lansat căștile SMS Audio Bio Sport care monitorizează activitatea fizică a utilizatorilor. 

sms-headphones_-640x0

BioSport monitorizează cu ajutorul senzorilor ritmul cardiac, se sincronizează cu aplicația RunKeeper și te motivează audio în timpul joggintului. Căștile au un mic procesor Intel pentru a monitoriza activitatea noastră fizică și oferă feedback apoi.

O altă parte interesantă, pe lângă faptul că pot să-ți citească ritmul cardiac, e că blochează sunetul ambiental și sunetul respirației noastre. Căștile nu sunt wireless și, deși pare un dezavantaj, e bine pentru că ele nu se descarcă. Căștile sunt încărcate printr-un jack simplu, de 3,5 milimetri, de la smartphone.

SMS Audio BioSport sunt rezistente la transpirație, praf și ploaie. De asemenea, monitorizează distanța parcursă, ritmul, caloriile arse și altele, prin sincronizarea cu RunKeeper. În viitor, mai multe aplicații de fitness vor fi adăugate la BIoSport.

Citește mai mult despre primele căști printate 3D. 

BioSport vor fi lansate la finalul anului, nu au încă un preț oficial, dar funcționează și ca microfon pentru telefonul mobil.  Potrivit datelor Mashable, prețul căștilor va fi mai mic de 150 de dolari.

Aplicația RunKeeper poate fi descărcată de aici pentru iPhone și Android. 

Vlad Andriescu este Redactor-Șef, start-up.ro. Când nu e în căutarea următorului Steve Jobs, scrie despre trecut și viitor. vezi toate articolele