Automatul de cartofi prăjiți: mai rapid decât la fast-food

Automatul de cartofi prăjiți: mai rapid decât la fast-food

Într-o lume în care putem lua cărți de la automate, nu văd de ce nu ne-am putea bucura de același tratament când vine vorba de cartofii prăjiți.

Potrivit celor de la Engadget, o echipă de antreprenori și studenți de la Universitatea Wageningen, din Olanda, au inventat automatul care servește porții proaspete de cartofi prăjiți, condimentați cu mai multe mirodenii. Aparatul are capacitatea de a prăji fășiile înghețate de cartofi, pe care le servește sub forma unor cartofi franțuzești în mai puțin de două minute.

Din păcate, dozatorul de cartofi prăjiți este doar un prototip deocamdată. De singurul exemplar se bucură cei din campusul Universității din Wageningen. Totuși, dezvoltatorii susțin că și-ar dori să extindă conceptul și să transforme automatele de cartofi prăjiți într-o „realitate mondială”.

Mâncarea „automată” este un trend în plină ascensiune de-a lungul lumii, având în vedere că restaurantele sunt în căutare de tehnologie înaltă care să accelereze ritmul muncii și să reducă din costuri. De curând, un restaurant din San Francisco controlat integral de tehnologie a făcut furori, în timp ce numeroase lanțuri de fast-food au investit în tehnologizarea restaurantelor lor.

Etichete: