Nemții vor cel mai popular produs Nokia. Cât ar plăti

Nemții vor cel mai popular produs Nokia. Cât ar plăti

La ora actuală ar trebui să nu mai reprezinte nici un secret faptul că HERE Maps, ultima proprietate intelectuală bănoasă de la Nokia este de vânzare. Singura variabilă este legată de cine va avea puterea financiară de a pune mâna pe ea.

Audi (parte a Volkswagen), Daimler (compania care deține Mercedes-Benz) și BMW ar fi dispuse să plătească peste 2,5 miliarde de euro pentru serviciul de localizare. Cele trei companii se bazează deja pe HERE Maps în sistemele de navigaţie încorporate în maşinile lor, dar această înţelegere ar elimina complet costurile perpetue de licenţiere. Totuși, pasul nu este sigur, dar dacă acest lucru va fi realizat, companii precum Fiat Chrysler, Automobiles NV, Renault, Peugot Citroën, Ford, Toyota și General Motors sunt pe listă pentru a fi invitate să investească în dezvoltarea și folosirea hărților HERE.

Prețul pe care companiile germane ar fi dispuse să îl plătească ar fi mai mic decât s-ar fi așteptat cei de la Nokia și decât se specula, sumele de până acum fiind de peste 3 miliarde de euro. Marea temere a celor din industria auto era ca hărțile digitale să nu fie cumpărate de Google, Uber sau Apple, scriu cel de la The Wall Street Journal, tocmai de aceea au încercat să se miște repede.

Motivul acestui interes este că industria auto se orientează cu pași mici, dar siguri, spre mașinile autonome. Dat fiind acest lucru, computerul automobilului va trebui să ofere informații cât mai precise, atât despre drum, cât și despre trafic, toate în timp real. „Noi nu construim o simplă hartă, ci o reprezentare digitală 3D a lumii în timp real”, a spus Floris van de Klashorst, responsabilul pentru afacerea Nokia Here.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: