01 iun. 2015 | 14:00

Asus a lansat ceasul care ar putea concura cu Apple Watch

ACTUALITATE
Asus a lansat ceasul care ar putea concura cu Apple Watch

În cadrul evenimentului Computex 2015, Asus a anunțat oficial ZenWatch 2, cel mai nou smartwatch al companiei taiwaneze.

În Taipie, gigantul local Asus a prezentat pentru prima oară cel mai nou smartwatch al său. ZenWatch 2 vine cu niște îmbunătățiri importante față de modelul precedent, împrumutând în același timp câteva elemente de la Apple Watch. În primul rând, smartwatch-ul Asus va fi primul model cu Android Wear disponibil în două variante cu dimensiuni diferite: una de 49 mm x 41 mm și alta de 45 mm x 37 mm. Ambele vor fi fabricate din oțel inoxidabil.

Asus ZenWatch 2 smartwatch

De asemenea, ZenWatch 2 vine dotat cu ”o coroană metalică”, similară la prima vedere cu cea implementată de Apple pe propriul ceas. În cazul ceasului Asus, însă, aceasta va funcționa doar ca un buton de pornire, fără a oferi posibilitatea de a interacționa în alte feluri cu ceasul. Culorile alese pentru noul smartwatch sunt argintiul, griul metalizat și aurul roz, iar grație parteneriatului cu Swarowski, Asus va oferi și o curea ornată cu diamante și cristale Swarowski.

Din punct de vedere al specificațiilor, nu se știu foarte multe lucruri la acest moment. ZenWatch 2 va beneficia de un procesor Qualcomm și va avea un display AMOLED protejat de Gorilla Glass 3. Conform Verge, Asus a eliminat stația de andocare, alegând de această dată un conector magnetic pentru reîncărcarea ceasului. Asus ZenWatch 2 nu va fi disponibil în magazine în curând, mai multe informații urmând a fi publicate în cadrul IFA, eveniment ce are loc în Berlin în septembrie.

Asus ZenWatch 2 smartwatch 1