ASUS ROG G501, cel mai nou laptop de gaming. Ce dotări oferă?

ASUS ROG G501, cel mai nou laptop de gaming. Ce dotări oferă?

Încercând să se alinieze la tendinţele pieţei, cei de la au anunţat ROG G501, un sistem portabil de gaming subţire şi compact, dar cu dotări impresionante.

Cel mai nou laptop de gaming al celor de la ASUS vine ca un răspuns la lansările recente de GPU-uri de la NVIDIA. La această oră, sistemul ilustrat în imaginea de mai sus este unul dintre singurele dotate cu NVIDIA GTX 960M.

Cu numele complet G501, această creaţie reuşeşte să se încadreze într-o grosime de doar 2,05 centimetri. Greutatea este de 2,05 kilograme, în spatele acestor valori numerice identice ascunzându-se un set impresionant de specificaţii. Pe lângă placa video cu 4GB GDDR5 dedicaţi, în carcasă s-au mai strecurat un procesor Intel Core i7 quad core de ultimă generaţie, o cantitate generoasă de memorie RAM şi un SSD de 512GB. Pentru un design impresionant, s-a folosit o combinaţie de aluminiu cu accente roşii în punctele cheie.

Panoul standard în cazul acestui sistem are o diagonală de 15,6 inci cu o rezoluţie nativă 4K/Ultra HD. Preinstalat cu Windows 8.1, pe marginea sa găsiţi trei porturi USB şi un Intel Thunderbolt. Disponibil din luna aprilie a acestui an de la un preţ de 2.000 de dolari, ROG G501 se mai mândreşte cu un sistem de răcire elaborat format din două ventilatoare puternice ce poartă numele de ASUS Hyper Cool Technology.

Tot cu această ocazie, ASUS a anunţat ediţii actualizate ale unora dintre notebook-urile sale un pic mai vechi. Modelul de 17 inci G751 este redenumit în G751JL, context în care placa video GTX 980M/970M este înlocuită cu modelul mai nou GTX 965M. Acest upgrade se manifestă printr-un preţ de achiziţie de 1400 de dolari, cu 100 de dolari mai puţin decât înainte. GL551 face de asemenea tranziţia la un GTX 960M cu un preţ de achiziţie ce începe de la 1.100 de dolari, în funcţie de capacitatea SSD-ului de la interior.

Citește și: