Asistenta virtuală a Apple, acuzată de homofobie

Asistenta virtuală a Apple, acuzată de homofobie
17:31 09.06.2015

Siri, asistenta virtuală integrată pe iPhone și iPad, este foarte îndrăgită de către utilizatori, dovedindu-se utilă în numeroase situații. Totuși, un bărbat spune că Siri ar fi homofobă. 

Un rus stabilit în Londra a făcut o descoperire în ceea ce privește versiunea rusească a Siri, iar înregistrarea video a conversației dintre el și asistenta virtuală a făcut înconjurul internetului.

În clip, bărbatul o întreabă pe Siri unde poate găsi un club gay și care sunt regulile pentru înregistrarea căsătoriilor între persoane de același sex.

Trebuie menționat că bărbatul folosea versiunea în limba rusă a programului Apple, însă răspunsurile sunt îngrijorătoare, dar și amuzante.

De exemplu, Siri tot spune cât de rușinată este întrebările pe care le aude, oferind răspunsuri de genul ”m-aș înroși dacă aș putea” și ”mă voi preface că nu am auzit acest lucru”:

Utilizatorii platformei Reddit spun că răspunsurile date de Siri sunt similare cu cele pe care le primesc utilizatorii în momentul în care folosesc înjurături, iar aplicația înregistrează cuvântul ”гей”, adică ”gay”, ca o înjurătură.

Cei de la Apple au explicat că era vorba doar de un bug și că problema a fost rezolvată.

Etichete:
loading...