06 iul. 2015 | 15:00

SUA provoacă Japonia la o luptă între roboți. Japonia acceptă [VIDEO]

VIDEO
SUA provoacă Japonia la o luptă între roboți. Japonia acceptă [VIDEO]

Actualizare Japonezii au acceptat provocarea americanilor și spun că ar prefera o luptă reală, nu doar tragere cu bile de paintball. În ciuda acceptului, niciuna dintre echipe n-a oferit detalii despre confruntare. Totuși, japonezii au avut o constatare destul de interesantă la adresa americanilor care au propus lupta cu vopsea. „Haideți, băieți, să facem ceva mai tare. Doar să construiți ceva mare și cu arme e… super american”, a spus Kogoro Kurata, fondatorul Suidobashi.


Dacă ai văzut filmul Real Steel, probabil te-ai întrebat când o să vezi așa ceva în realitate. Dacă n-ai văzut, atunci ar trebui să te uiți, apoi să regreți că încă nu avem așa ceva în realitate. Din fericire, un mic spectacol de tipul celui prezentat în film ar putea să se desfășoare în curând.

În filmul Real Steel – în România a fost lansat cu titlul Pumni de oțel -, oamenii au dezvoltat boxul într-un sport practicat doar între roboți, dar controlați de pe margine de oameni. Sunt „gladiatori” din metal, care se bat până la ultima piuliță. Așa ceva pare că ar vrea și compania MegaBots, care i-a provocat pe japonezii Suidobashi Heavy Industries.

„Voi aveţi un robot gigant, noi avem un robot gigant, așa avem o datorie faţă de fanii SF din lume să-i facem pe roboţi să se lupte pe viaţă şi pe moarte”, explică planul Matt Oehrlein, cofondatorul MegaBots. Și cum moartea nu poate fi prea departe, mai trebuie ca japonezii să răspundă și lupta să se desfășoare, scrie CNET.

Trailerul filmului Real Steel, în care rolul principal e al lui Hugh Jackman, mai cunoscut drept Wolverine din X-Men

Dacă japonezii vor accepta provocarea, MegaBots „aruncă în luptă” primul robot complet funcţional și manevrat de un pilot. Acesta se numește MegaBot Mark II. Acest „luptător” de o reală categorie grea are 4,5 metri înălţime şi este echipat cu arme care pot trage proiectile de 1,4 kilograme cu vopsea, la o viteză de peste 190 de kilometri pe oră. MegaBot Mark II este un robot biped, pe fiecare dintre picioare având instalat câte un sistem de şenile, dar constructorii lui iau în calcul înlocuirea acestuia cu unul cu mobilitate ridicată, care să-l ajute să păşească.

Japonezii de la Suidobashi îl au pe Kuratas, un model inspirat din animații japoneze. Kuratas cântărește cinci tone, funcţionează cu motorină şi se poate deplasa cu o viteză de 10 km/h. Are două braţe solide şi patru picioare pe roţi, iar piloţii pot controla din cabina de comandă sau de la distanţă. Conform planului americanilor, lupta ar trebui să se întâmple în iunie 2016.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele