Apple repară gratuit vechile MacBook Pro-uri ieşite din garanţie

Apple repară gratuit vechile MacBook Pro-uri ieşite din garanţie

După ce au fost sesizate mai multe probleme cu plăcile video de la MacBook Pro-uri, Apple a decis să iniţieze o campanie globală de reparaţii gratuite.

Deşi continuă să fie unele dintre cele mai populare produse ale gigantului din Cupertino, MacBook Pro-urile sunt departe de a fi perfecte. Multe dintre cele lansate în ultimii ani au fost livrate cu plăci video cu probleme şi au început să afişeze artefacte pe ecran atunci când erau folosite la capacitate maximă. În plus, se încălzeau foarte tare şi se reporneau aleatoriu, particularităţi care frustrează şi mai mult un utilizator după ce a investit câteva mii de dolari într-un sistem portabil.

Partea bună este că cei de la Apple au conştientizat problema şi au dat startul unui program de reparare gratuită a tuturor sistemelor afectate. Astfel, indiferent dacă sunteţi sau nu în garanţie, cu condiţia să folosiţi un MacBook Pro de 15 sau 17 inci produs între 2011 şi 2013, orice problemă va fi rezolvată fără alte costuri din partea voastră. Spre deosebire de alte momente în care am auzit de astfel de programe, pentru prima oară, acum sunt incluse şi . Mai precis, este vorba de primele două generaţii ale atrăgătorului notebook.

Programul de reparaţii va începe de astăzi, 20 februarie în SUA şi Canada, iar peste şapte zile va fi aplicat şi la nivel mondial prin intermediului oricărui service oficial Apple. În teorie, doar un procent infim de sisteme sunt afectate de problemele descrise mai sus, dar cel mai bine ar să vă prezentaţi cu MacBook-ul la un service Apple dacă a fost produs în ultimii câţiva ani. Pentru mai multe detalii, a fost creată o pagină web pe site-ul Apple. Apropo, dacă la un service cu o astfel de problemă contra cost în trecut, Apple vă dă costul reparaţiilor înapoi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: