Cum ajungi să repari o placă de bază MacBook Pro… în cuptor?

, 13 Mar, 10:18

Pentru că nu avea nimic de pierdut, un mândru posesor de şi l-a reparat după ce a ţinut placă de bază MacBook Pro într-un cuptor aprins.

Apple MacBook Pro Cuptor blue screen probleme stabilitate

Povestea este cât se poate de simplă, partea surprinzătoare este că implică o placă de bază MacBook Pro băgată în cuptor.

Ales Kocjancic, fondatorul companiei Live System, a început să observe că MacBook Pro-ul său, după câţiva ani de utilizare intensă, dă semne de oboseală. Acestea se manifestau prin echivalentul ecranului . Practic, deseori sistemul se bloca în spatele unui ecran albastru fără nici un fel de mesaj. După lungi studii pe marginea fenomenului întâmpinat, pentru că nu mai avea garanţie şi era încrezător că reparaţia asociată problemei ar fi fost exorbitantă, era deja împăcat că va trebui să-şi cumpere alt computer. Înainte de a pleca la magazin, însă, a luat o decizie curajoasă – şi-a desfăcut jucăria piesă cu piesă, a extras placa de bază şi a ţinut-o în cuptor la 170 de grade timp de 7 minute.

macbook-bake-oven-1

Cu toate că gestul pare incredibil, soluţia se pare că a funcţionat. În definitiv, premisa a fost corectă. Problemele cu sistemul său portabil puteau fi cauzate de o conexiune slabă pe placa de bază acutizată în timp, context în care câteva minute în cuptor au refăcut respectiva legătură.

Una peste alta, după ce respectiva placă de bază MacBook Pro a fost scoasă din cuptor şi pusă la răcit, operaţiunea de reparaţie a fost finalizată. Instalarea plăcii înapoi în MacBook Pro şi realizarea faptului că problema s-a rezolvat au fost doar cireaşa de pe tort.

Dacă sunteţi tentaţi să încercaţi aşa ceva acasă, sfatul meu, totuși, este să nu o faceţi. Riscurile la care vă expuneţi nu compensensează nici pe departe beneficiile.

macbook-bake-oven-2

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Nu este nimic iesit din comun in stirea asta, eu am avut un laptop Dell XPS M1530, model la care sunt binecunoscute problemele cu cipul grafic Nvidia 8600M GT la care dupa ceva ani se slabeau contactele dintre acesta si placa de baza. problema se rezolva dupa o simpla incalzire cu foc sau chiar si cu feonul incins tinut cateva minute catre placii video.
Partea proasta este ca aceasta solutie nu rezolva definitiv problema, aceasta reaparand dupa cateva zile de utilizare, dar scoteam iar feonul si iar rezolvam problema pentru alte cateva zile 🙂

Esti un adevarat roman ,bro..:d ,bravo ..

Electronistii cunosc faptul ca temperatura de topire a cositorului cu plumb este de 183 de grade si a cositorului fara plumb care se foloseste acum in toata industria electronica este de 217 grade Celsius. Temperaturile ce se folosesc la lipire in industria electronica sunt de 215 grade in primul caz si de 235 grade in cazul SAC (cositor fara plumb). Deci la 170 grade nu se topeste cositorul nici mort si nu se poate reface o lipitura defecta datorita ruperii prin efectul de dilatare termica repetata. Practic asistam la o mare vrajeala.

nu e vrajeala, e adevarat, doar trebuie sa atingi temperatura potrivita, care practic e greu de masurat in momentul cand te pui sa repari.

nu trebuie sa topesti, doar sa dilatezi, si apoi cum ti-e norocul 🙂

sefu’ cuptoarele pentru gatit nu sunt calibrate ca cele de laborator. Omul o fi reglat temperatura la 170 gr C, care ar fi insemnat vreo 220 gr C daca o masura cu un aparat etalonat. Iar daca n-ai stiut, cuptoare sau aragaz cu temperatura reglabila se fabrica de aprox 50 de ani, desi pe la noi prin tara nu am vazut.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail