Cum ajungi să repari o placă de bază MacBook Pro… în cuptor?

Cum ajungi să repari o placă de bază MacBook Pro... în cuptor?

Pentru că nu avea nimic de pierdut, un mândru posesor de şi l-a reparat după ce a ţinut placă de bază MacBook Pro într-un cuptor aprins.

Apple MacBook Pro Cuptor blue screen probleme stabilitate

Povestea este cât se poate de simplă, partea surprinzătoare este că implică o placă de bază MacBook Pro băgată în cuptor.

Ales Kocjancic, fondatorul companiei Live System, a început să observe că MacBook Pro-ul său, după câţiva ani de utilizare intensă, dă semne de oboseală. Acestea se manifestau prin echivalentul ecranului . Practic, deseori sistemul se bloca în spatele unui ecran albastru fără nici un fel de mesaj. După lungi studii pe marginea fenomenului întâmpinat, pentru că nu mai avea garanţie şi era încrezător că reparaţia asociată problemei ar fi fost exorbitantă, era deja împăcat că va trebui să-şi cumpere alt computer. Înainte de a pleca la magazin, însă, a luat o decizie curajoasă – şi-a desfăcut jucăria piesă cu piesă, a extras placa de bază şi a ţinut-o în cuptor la 170 de grade timp de 7 minute.

macbook-bake-oven-1

Cu toate că gestul pare incredibil, soluţia se pare că a funcţionat. În definitiv, premisa a fost corectă. Problemele cu sistemul său portabil puteau fi cauzate de o conexiune slabă pe placa de bază acutizată în timp, context în care câteva minute în cuptor au refăcut respectiva legătură.

Una peste alta, după ce respectiva placă de bază MacBook Pro a fost scoasă din cuptor şi pusă la răcit, operaţiunea de reparaţie a fost finalizată. Instalarea plăcii înapoi în MacBook Pro şi realizarea faptului că problema s-a rezolvat au fost doar cireaşa de pe tort.

Dacă sunteţi tentaţi să încercaţi aşa ceva acasă, sfatul meu, totuși, este să nu o faceţi. Riscurile la care vă expuneţi nu compensensează nici pe departe beneficiile.

macbook-bake-oven-2

Citește și: