25 dec. 2015 | 14:28

Apple nu s-a săturat și mai cere alte 179 de milioane de dolari de la Samsung

ACTUALITATE
Apple nu s-a săturat și mai cere alte 179 de milioane de dolari de la Samsung

Deși Samsung a plătit deja 549 de milioane de dolari companiei americane în urma pierderii procesului legat de patentele Apple, firma americană consideră că gigantul sud-corean îi mai datorează alte 179 de milioane de dolari pentru niște patente furate în 2012.

Se pare că avocații extrem de bine plătiți ai celor două firme nu se mai satură unii de alții. Conform Reuters, Apple a cerut de data aceasta lui Samsung 179 de milioane de dolari, ce reprezintă pagubele pe care firma coreană le-a adus companiei americane prin vânzarea a mai multor dispozitive ce conțineau tehnologii Apple. Ce e interesant că suma aceasta include și dobânda pe care Samsung trebuie s-o plătească în urma vânzării acelor telefoane acum aprope patru ani.

Se pare că Apple cere bani lui Samsung pentru fiecare telefon pus la vânzare în August 2012 dar și pentru fiecare telefon vândut după aceea. În plus, se mai pune și dobânda acumulată în urma intentării procesului în 2012, ajunsă la un milion de dolari. În felul acesta, e clar că Apple intenționează să usuce de bani gigantul corean prin orice metodă posibilă.

Nu e prima oară când Apple se aruncă în tribunal împotriva Samsung. Firma americană a mai câștigat un proces în 2012 în urma căruia Apple a primit uriașa sumă de 930 de milioande de dolari, iar în această iarnă Apple a mai primit de la Samsung alte 548 de milioande de dolari în urma unui nou proces câștigat.

Culmea ironiei face că Apple și Samsung se bat de patru ani în tribunale pe sume astronomice, în timp ce în viața de zi cu zi Samsung fabrică și livrează jumătate din procesoarele A9 pentru iPhone 6 și 6s Plus. Absurdul situației ne-ar face să credem că toate aceste procese sunt de fațadă, însă sumele învărtite prin tribunale ce depășesc un miliard de dolari arată că avocații Apple și Samsung au o obsesie sinistră în a se plimba prin tribunale doar, doar or mai stoarce unii altora câte vreo 100 de milioane de dolari. Până la urmă, la cât de mari sunt cele două companii, banii ăștia sunt bacșiș. Până la urmă, avocații celor doi giganți trebuie să câștige și ei o pâine.