Samsung va plăti Apple cele 548 de milioane de dolari pe care le datora din 2011

Samsung va plăti Apple cele 548 de milioane de dolari pe care le datora din 2011

În anul 2011, an în care probabil că mulți dintre utilizatorii de telefoane Apple sau Samsung din ziua de azi nici nu erau născuți, Apple a dat îm judecată gigantul sud corean, pentru că, aparent, cel din urmă furase părți din designul faimosului iPhone. Azi, Samsung a pierdut acest proces și a acceptat să plătească firmei din Cupertino 548 de milioane de dolari.

Pentru o corporație urașă precum Samsung, care conduce de facto o țară întreagă precum Corea de Sud și are un venit global de 304 miliarde de dolari, o sumă precum 548 de milioane e aproape un nimic.

Totuși, se pare că această sumă este doar o parte dintr-o plată mai mare de un miliard de dolari pe care compania trebuia să-l plătească în 2012. Samsung a făcut un recurs în instanță și a cerut ca plata să se facă în două părți. Prima parte de 548 de milioane pentru patentele pe care Apple a zis ca le-a copiat, și 382 milioane pentru împachetarea acestora în forma unui produs pentru vânzare.

Aparent câștigarea acestui proces a fost una din ultimele dorințe ale lui Steve Jobs care zicea în biografia sa că: ”îmi voi da și ultima mea respirație dacă e nevoie, și voi cheltui până și ultimul penny din cele 40 de miliarde de dolari pe care le are Apple în bancă pentru a opri această nedreptate. Voi distruge Android, pentru că este un produs furat. Sunt în stare să declanșez un război termonuclear pentru asta.”

E adevărat că nu s-a ajuns la schimburi de rachete termonucleare între Apple și Samsung, dar Samsung a acceptat până la urmă să plătească 548 de milioane de dolari către Apple doar la patru luni înaintea aniversării a cinci ani de la începerea procesului. Cum ziceam, unii dintre noi poate că nici nu erau născuți atunci.