16 nov. 2015 | 12:06

Google îți dă o grămadă de spațiu de stocare dacă te implici pe Google Maps

ACTUALITATE
Google îți dă o grămadă de spațiu de stocare dacă te implici pe Google Maps

Dacă vă veți face un obicei din postarea de conținut de orice fel pe Google Maps, aveți toate șansele să fiți recompensați cu un TB de spațiu pe Google Drive.

La nivel global, foarte mulți dintre noi se bazează pe Google Maps atât pentru navigație, cât și pentru obținerea rapidă de informații despre diverse locații sau trasee. Motivul principal pentru acest trend ține de actualitatea informațiilor despre serviciul cartografic al Google. Un număr foarte mare de internauți postează conținut pe Google Maps, aduc modificări hărților, corecții și nu numai. În definitiv, lumea în care trăim este foarte mare și este imposibil ca o singură companie, indiferent cât de mare ar fi numărul său de angajați, să poate monitoriza fiecare pod nou care se construiește sau fiecare drum care se închide.

Până de curând, postarea de conținut de orice fel pe Google Maps era clasificată ca un bine comunitar. De acum înainte însă, cei de la Google au adus niște modificări programului Local Guides prin care anunță recompensarea celor care s-au obișnuit să posteze review-uri la locații, să urce totografii sau să adauge informații suplimentare pentru puncte de interes pe Maps.

,,Puteți câștiga puncte și să treceți la un nivel superior prin redactarea de review-uri, upload de poze, adăugarea de locații noi, corectarea informațiilor care nu mai sunt de actualitate și răspunzând la întrebări simple. Fiecare contribuție tip de contribuție valorează un punct. Astfel, puteți câștiga până la 5 puncte per locație.” Practic, Google a transformat postarea de informații pe Google Maps într-un joc prin care recompensează cei mai harnici internauți. Fiecare nivel, care necesită dobândirea unui anumit număr de puncte, se transpune în diverse beneficii. De exemplu, între 200 și 499 de puncte, veți atinge nivelul 4, pentru care veți primi permanent 1TB de spațiu suplimentar pe Google Drive. Nivelul maxim la această oră este 5, pentru care veți câștiga dreptul să aplicați pentru a participa la Summit-ul Inaugural Google 2016, unde vă veți putea întâlni cu alte persoane cu o preocupare similară.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele