Apple este singura companie care a făcut bani adevărați de pe urma smartphone-urilor

Apple este singura companie care a făcut bani adevărați de pe urma smartphone-urilor
11:43 13.07.2015

Conform unor noi studii, cei de la Apple au reușit să producă 92% din total profitului din industria smartphone-urilor.

Deși a pierdut titlul de cel mai mare producător de telefoane din lume, Apple încă se bucură de un succes considerabil, datorat în mare parte celor mai noi telefoane ale sale. Astfel, conform celor de la Wall Street Journal, un nou studiu indică faptul că gigantul din Cupertino a fost responsabil pentru nu mai puțin de 92% din tot profitul înregistrat pe piața telefoanelor inteligente. De cealaltă parte, Samsung a generat doar 15%, de aproape 6 ori mai puțin decât marele său rival american.

Astfel, profitul total al acestor două companii depășește 100% datorită celorlalți producători, care fie au atins doar pragul de rentabilitate, fie au înregistrat pierderi. Având în vedere că Apple produce doar 20% din totalul smartphone-urilor, un asemenea profit este cel puțin interesant. După cum scrie WSJ, competiția dintre producătorii de telefoane Android i-a determinat pe aceștia să reducă din ce în ce mai mult prețurile. De asemenea, Samsung și HTC au avut de suferit de pe urma unor decizii mai puțin inspirate.

Cel mai nou flagship al taiwanezilor nu a fost succesul pe care aceștia îl așteptau, vânzările slabe determinând o scădere drastică a prețului acțiunilor, iar Samsung va avea parte de al șaptelea trimestru în care profitul total scade. Prețurile dispozitivelor Apple au fost elementul cheie în ultima perioadă, acestea fiind crescute cu aproape 60 de dolari odată cu introducerea noilor modele iPhone 6 cu ecrane mai mari.

loading...