Aplicația Livetext de la Yahoo! este ciudată, dar îți va plăcea

Aplicația Livetext de la Yahoo! este ciudată, dar îți va plăcea

Acum ceva timp, Yahoo! Messenger era zeul aplicațiilor de chat. La un moment dat, însă, a trecut în obscuritate, iar locul i-a fost luat de alții care au venit cu ceva în plus.

De curând, Yahoo! Messenger a dispărut din App Store și acesta e semnul unei schimbări mai mari. Pentru App Store Hong Kong, Yahoo! a lansat la începutul lunii Livetext – Video Messenger. Deși l-ai putea crede o alternativă la Snapchat, înlocuitorul Messenger nu încearcă să copieze alte servicii de mesagerie, ci se vrea soluția de comunicare pentru viitor.

Noutatea pe care Yahoo o propune este comunicarea prin text, acompaniat de videoclipuri scurte fără sunet, ca niște animații GIF. Astfel, omul își exprimă emoțiile mai bine, dar nici nu trebuie să-ți faci griji că toată lumea va afla că te ții de chat în loc să lucrezi sau să înveți. De asemenea, atunci când ambii utilizatori sunt online simultan, pot începe o conferință live. Este mai ușor să fii conectat cu persoana cu care comunici și, de ce nu, și mai amuzant.

Atunci când deschizi Livetext, vezi o listă a prietenilor care au serviciul. Atunci când apeși numele unuia, se deschide o fereastră cu live video stream pe fața ta. La capătul celălalt, persoana pe care ai contactat-o primește notificarea că ai început să scrii. De îndată ce apeși prima tastă, va fi invitată la discuție. Dacă acceptă, îi vei putea vedea fața. Așadar, poți trimite mesaje, emoji și toate lucrurile obișnuite care pot fi trimise prin mesaje, dar diferența e dată de faptul că îi poți vedea expresia reală în timp ce comunici.

Livetext de la Yahoo in locul Yahoo Messenger

Deși ar putea fi perceput și ca un dezavantaj, Adam Cahan de la Yahoo! consideră că lipsa sunetului e importantă pentru aplicație. „Frumusețea liniștii Livetext este că o poți deschide oriunde, la concert, în clasă, la o întâlnire, fără aprobleme. O bună parte a dezvoltării aplicației s-a concentrat pe faptul că am vrut ca totul să fie rapid și suficient de simplu încât să nu îți faci probleme nici pentru cum arăți, nici pentru locul în care te afli”, a declarat acesta pentru Wired.

Livetext nu se vrea un serviciu precum Facebook Messenger, Hangouts, Whatsapp, Kik sau Line și nu vrea să îți domine tot timpul sau să te distragă de la alte aplicații. Nici măcar nu poate fi considerat un adevărat serviciu de mesagerie, dar dacă te va prinde, va fi pentru că este foarte ușor să verifici dacă cineva îți vede mesajul și chiar să vezi ce face în timpul acela. E o aplicație diferită, iar asta ar putea să fie un lucru bun sau nu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: