Aplicația care ar putea rezolva problemele cu bateria telefonului

Aplicația care ar putea rezolva problemele cu bateria telefonului

O nouă aplicație dezvoltată de un grup de cercetători americani ar putea rezolva una dintre marile probleme ale telefoanelor Android.

Sistemul de operare al celor de la Google a progresat extrem de mult în ultimii ani, însă unele dintre aplicațiile dezvoltate pentru acesta nu se folosesc la maximum de capacitățile sale. Astfel, avem parte de aplicații care consumă baterie chiar și atunci când faceți eforturi pentru a elimina tot ce rulează în fundal. După cum scriu cei de la Digital Trends, cercetători din cadrul universității Purdue din Indiana, Statele Unite, au dezvoltat o posibilă soluție, împreună cu Intel și o companie denumită Mobile Enerlytics.

Astfel, noua soluție (denumită Hush) diferențiază aplicațiile folosite des de cele folosite rar, acordând prioritate celor dintâi și prevenind situațiile în care cele din urmă consumă prea multă baterie. ”Atunci când ecranul este închis, componentele telefonului ar trebui să intre în modul de odihnă, consumând extrem de puțină energie. Din când în când, aplicațiile pornesc telefonul pentru a face lucruri utile, dar apoi ar trebui să-l lase să intre în starea inițială. Ele nu fac aceste lucru datorită unor bug-uri și a unei utilizări necorespunzătoare a wakelock-urilor din Android”.

Acestea din urmă sunt mecanisme care ajută la economisirea de energie, pornind telefonul doar pentru perioade limitate de timp. Din păcate, unele aplicații se folosesc prea mult de wakelock-uri. Aici intervine Hush, iar primele teste au indicat o creștere a autonomiei baterie cu 16%. În cazul în care vreți să încercați Hush, puteți accesa acest link.

Citește și: